Preokret u teškoj, Junior Dos Santos bori se protiv Derricka Lewisa

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.01.2019 10:39h Autor:

Derrick Lewis vs. Junior Dos Santos

Iako se očekivalo kako bi uskoro trebala biti ugovorena borba Alistaira Overeema i Derricka Lewisa, UFC ipak ima drugačije planove za “Crnu zvijer”. Lewis bi se trebao boriti protiv Juniora Dos Santosa, odnosno njihova će borba predvoditi Fight Night koji se održava 9. ožujka u Wichiti.

Prošlotjedne informacije govorile su u prilog tome da će se Alistairu Overeemu ispuniti želja, odnosno da će svoj idući nastup imati protiv Derricka Lewisa. Ariel Helwani prenio je informaciju kako pregovori oko iste traju, no oni su na kraju otišli u drugom smjeru. Sve u svemu, čini se kako Overeem nije bio jedina opcija ponuđena Lewisu te da se istom svidjela ova druga koja će na kraju biti i odrađena.

9. ožujka održava se UFC Fight Night 146 u gradu Wichiti, savezna država Kansas, a tamo bi Derrick Lewis i Junior Dos Santos trebali nastupiti u glavnoj borbi. Za Lewisa (21-6, 12-4 UFC), biti će to prvi nastup nakon neuspješnog napada na titulu prvaka, odnosno nakon UFC 230 poraza od Daniela Cormiera. “Black Beast” borio se čak četiri puta u prošloj godini, no očito nema namjeru smanjiti svoj ritam nastupa.

Visok ritam nastupa ima i bivši prvak, Junior Dos Santos. On je početkom prošlog ljeta završio sa suspenzijom te je nastupio u srpnju i prosincu, upisavši pobjede nad Blagoiem Ivanovim i Taiem Tuivasom. Posebno je bitna ova posljednja pobjeda, kada je nokautirao Australca, jer je time potvrdio kako je i dalje relevantan član teškaškog vrha te da ga se nikako ne smije otpisati iz kombinacija borbe za titulu u 2019. godini. Već je ranije izjavio kako su mu dvije najveće želje povratak na vrh i treća borba protiv Stipe Miočića.

Na službenom poretku kategorije, Dos Santos se nalazi na sedmom mjestu, dok je Lewis i dalje drugi, odmah iza Stipe Miočića. No, ovim putem će on samo braniti tu svoju poziciju i to uz velik ulog. Naime, pobjedom Dos Santosa bi se vrlo lako mogla zamijeniti njihovih mjesta, a tada bi Lewis bio daleko od novog potencijalnog napada na tron.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI