Preokret u slučaju Jones? Čak 42 legalna suplementa uzrokuju pozitivan test na Turinabol!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.09.2017 10:59h Autor:

Jon Jones

Gotovo nitko nije vjerovao Jonu Jonesu kada je njegov tim ponovno posegnuo za najstarijim i najneuvjerljivijim mogućim objašnjenjem za njegov novi pad na doping testu uoči meča protiv Daniela Cormiera – onim o kontaminiranim suplementima!

Čak i njegovi suborci iz UFC-a, koji su mu uvijek pružali drugu šansu, ovaj put su povkuli kočnicu. Jones je od heroja povratnika, postao UFC-ova “persona non grata”. Doslovno preko noći.

No, posljednje informacije koje su još krajem prošlog tjedna procurile u javnost, govore da Jonesova obrana o “kontaminiranim suplementima” možda ipak nije samo nova laž kada si uhvaćen “s prstima u pekmezu”.

Ispostavilo se da igrači “baseballa”, u američkoj MLB ligi, imaju problema s istom supstancom, odnosno istim steroidom na koji je pao i Jones. S Turinabolom!

Cody Stanley, je prošlog petka dobio čak 162 utakmice suspenzije, a moguća je i doživotna kazna za ovog MLB igrača “baseballa” koji je također pao na Turinabol. S obzirom da se radi o ponavljaču prijestupniku, nije nemoguće da se kazna od 162 utakmice produlji na onu doživotnu. Ugledni FOX Sports tvrdi kako su dužnosnici u MLB-u otkrili da čak 42 suplementa, koja se legalno mogu pronaći na tržištu, mogu dovesti do pozitivnog testa na Turinabol.

“42 suplementa, uključujući i neke koji su dostupni u poznatoj GNC trgovini prehrambenih suplemenata, mogu uzrokovati pozitivan test na Turinabol”, stoji u izvještaju FOX Sportsa.

Stanley ima povijest padova na doping testovima, no tvrdi da nitko nije tako glup da bi dva puta uzeo istu supstancu, pogotovo kada mu prijeti doživotna suspenzija.

“Tko bi bio tako glup da ponovno uzme potpuno isti steroid? Morao bih biti apsolutni idiot”, poručio je Stanley.

Jonesov trener Mike Winkeljohn je prošlog tjedna najavio tužbu protiv kompanije koja je kontaminirala suplemente, a sam Jones je poručio “da nikada ne bi uzeo steroide”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI