Preokret na pomolu? UFC na koncu možda ipak ne ukine muha kategoriju!

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.01.2019 15:15h Autor:

Joseph Benavidez

Zanimljivo…! Bivši UFC izazivač Joseph Benavidez je potpisao novi ugovor s elitnom svjetskom MMA pormocijom. I to na četiri borbe i to u muha kategoriji!

Zašto je tu zanimljivo? Pa to što se do sada smatralo da će UFC ukinuti ovu kategoriju ukoliko TJ Dillashaw svlada Henryja Cejuda i ujedini dva pojasa prvaka. Prije nekoliko mjeseci su se “riješili” najboljeg borca te kategorije i najveće zvijezde Demetriousa Johnsona, a i sam Dillashaw je potvrdio “da ga je UFC angažirao da uništi muha kategoriju.” To su bili dovoljni dokazi da Dana White i vlasnici organizacije žele smanjiti broj kategorija i da je ona do 57 kg prva na udaru.

No, s obzirom na riječi Benavideza, on će se još četiri puta natjecati u toj kategoriji. To znači da će kategorija do 57 kilograma još neko vrijeme sigurno biti tu.

“Nismo razgovarali o prelasku u bantam kategoriju. Mislim da se sada sve smirilo, većina boraca iz muhe ima zakazane mečeve. Uostalom, ništa ne možemo niti napraviti dok se ne vidi kako će proći ovaj meč (Cejudo vs. Dillashaw op.a). Ja nastavljam po starom dok ne čujem drugačije”, izjavio je Benavidez u razgovoru za MMAFighting.

Benavideza na ESPN+1 eventu kasnije ovog mjeseca očekuje obračun protiv Dustina Ortiza (19-7). On sam ima 26 pobjeda i 5 poraza u profesionalnoj karijeri, od toga 13-3 u Octagonu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI