Preminuo osnivač Blackziliansa Glenn Robinson!

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.09.2018 12:07h Autor:

Screenshot

Osnivač poznatog američkog MMA Gyma Blackzilians, Glenn Robinson, je preminuo u četvrtak.

Za sada se ne znaju sve informacije vezane uz njegovu smrt, no vjeruje se kako je Robinson preminuo od srčanog udara. Vijest je prvi objavio novinar Christopher James na svom Facebook profilu da bi kasnije bila potvrđena od strane Robinsonove kćeri također preko društvenih mreža.

Blackziliansi su osnovani 2011. godine od strane Robinsona koji je u tom trenutku bio predsjednik i vlasnik “Iron Bridge Tools”, uspješne kompanije za  proizvodnju alata. U poznatoj dvorani su trenirali i UFC prvaci poput Rashada Evansa, Eddieja Alvareza i Vitora Belfrota, kao i top borci poput Anthonyja Johnsona i Volkana Oezdemira.

Robinson je postao puno poznatiji nakon što je sudjelovao u UFC-ovom “reality showu” The Ultimate Fighter “ATT vs. Blackzilians” (sezona 21) gdje se sučelio sa svojim velikim rivalom i vlasnikom ATT-ja Danom Lambertom.  Na koncu je čitavu sezonu osvojio upravo borac iz Blackziliansa, a danas UFC “contender” Kamaru Usman.

Posljednjih godina dvorana je zapala u financijske probleme, a Robinson je unatoč neisplativosti čitavog projekta nastavio ulagati u svoj tim. Na koncu je 2017. morao podnijeti zahtjev za bankrot i za do tada uspješnu kompaniju “Iron Bridge Tools”. Iste godine je u intervjuu za MMAFighting izajvio kako je ponosan na sve što je napravio vezano za Blackzilianse.

“To je svjetski poznato ime. U ovom trenutku Blackzilians ne znači niti crno, niti bijelo. To znači moć! Taj tim ne predstasvlja niti rasu, niti religiju, niti boju kože… To samo znači moć.”, izjavio je.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI