Prekrasan nastup Mousasia, ugušio Munoza u prvoj rundi

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.05.2014 22:53h Autor:

Gegard Mousasi

Završen je UFC Fight Night 41 u Berlinu. U glavnoj borbi je prekrasan nastup odradio Gegard Mousasi, koji je nakon četiri minute dominacije, gušenjem slavio protiv Marka Munoza. CB Dollaway je također napravio veliko iznenađenje savladavši Francisa Carmonta, a Luke Barnatt je doživio prvi poraz u karijeri.

Četiri minute bile su potrebne Gegardu Mousasiu za veliku pobjedu nad Markom Munozom. Armenski je borac od početka borbe kontrolirao situaciju, nekoliko puta sjajnih sprawlom spriječio rušenje, a jedan od tih sprawlova iskoristio je za dolazak u dobru poziciju u parteru.

Nakon toga je počeo dokrajčivati Munoza, koji nije imao rješenja za ground n' pound, no Mousasi ga nije završio na taj način. Odjednom je napravio tranziciju na Munozova leđa i uhvatio ga u rear-naked choke te prisilio na tapkanje i došao do velike pobjede.

CB Dollaway je napravio veliko iznenađenje. Možda ne toliko što je ostvario pobjedu nad Francisom Carmontom, koliko u tome što je svih 15 minuta borbe Carmonta apsolutno nadhrvao i tako došao do pobjede nad borcem koji je glasio za najboljeg hrvača u srednjoj kategoriji te borca koji trenira s Georgesom St-Pierreom.

Luke Barnatt je došao do prvog poraza u karijeri, nakon što je podijeljenom odlukom poražen od Seana Stricklanda, dok je Nicklas Backstrom prikazao zašto je Alexander Gustafsson žestoko lobirao za njegov potpis za UFC. U prvoj rundi je Toma Niinimakia ugušio "bulldog chokeom."

Iz uvodnih borbi vrijedi spomenuti možda i borbu večeri, između Nicka Heina i Drewa Dobera, u kojoj je Hein slavio odlukom sudaca te Yuria Alcantaru, koji je nakon samo 25 sekundi nokautirao Vaughana Leea i najavio napad na pojas prvaka u bantam kategoriji.

Gegard Mousasi def. Mark Muñoz – SUB (R1, 3:47)
C.B. Dollaway def. Francis Carmont – jednoglasna odluka sudaca
Sean Strickland def. Luke Barnatt Decision – podijeljena odluka sudaca
Niklas Bäckström def. Tom Niinimäki – SUB (R1, 4:15)

Nick Hein def. Drew Dober – jednoglasna odluka sudaca
Magnus Cedenblad def. Krzysztof Jotko Submission SUB (R2 4:59)
Iuri Alcantara def. Vaughan Lee – TKO (R1, 0:25)
Peter Sobotta def. Pawel Pawlak- jednoglasna odluka sudaca
Maximo Blanco def. Andy Ogle – jednoglasna odluka sudaca
Ruslan Magomedov def. Viktor Pešta – jednoglasna odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI