Predstavljamo vam finaliste brazilskog Ultimate Fightera

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.05.2014 11:54h Autor:

Treća sezona brazilskog Ultimate Fightera bila je uistinu sjajna. Na kraju, preostalo je samo dobiti pobjednike u srednjoj i teškoj kategoriji, u kojima se ova sezona održala. Mi sam pružamo priliku da malo bolje upoznate četiri finalista, koji će nastupiti na subotnjem glavnom programu, prije borbe Miočića i Maldonada.

Nakon dvije sezone, u kojima smo dobili pobjednike u perolakoj (Rony Jason), srednjoj (Cezar Ferreira) i velter kategoriji (Leonardo Santos), ove sezone priliku su dobili ponovno borci u srednjoj, no i u teškoj kategoriji te je ovo bio prvi teškaški Ultimate Fighter, još od 2009. godine.

Iako su u prve četiri borbe slavili borci iz tima Wanderleia Silve, u čak sedam od idućih osam pobjedu je odnio Team Sonnen te na kraju u finalu nastupaju tri njegova borca te samo jedan Silvin. Saznajte nešto o ovim budućim UFC zvijezdama.

Marcio "Lyoto" Junior
(25 godina, 12-0, 188 cm visine, Team Tavares)

Ovaj izuzetno opasni udarač svoj je nadimak Lyoto dobio zbog sličnosti stila s Lyotom Machidom. U TUF je došao s impresivnim skorom od 12-0, gdje je sve svoje protivnike završio, od toga deset nokautom, a samo jedan protivnik je uspio doći do druge runde. Uvjerljivo je ušao i u show, submissionom u prvoj rundi, no tamo je imao malih problema. U obje borbe je jako dobro izgledao prvu rundu, no nakon toga bi pao kondicijski. Imao je sreće te je obje borbe slavio podijeljenom odlukom nakon tri runde.

Stil mu je izuzetno atraktivan, glavno oružje su mu sjajni kickovi i kombinacije te nevjerojatno dobra obrana od rušenja, povezana s inteligentnim pristupom borbi, no ako želi uspjeti u UFC-u mora se poboljšati kondicijski. Osim toga, ima sve predispozicije za uspjeh u samog svjetskom MMA vrhu. Inače se bori u velteru te su mu možda ti kilogrami viška bili dodatni problem. Trenira u timu kod UFC-ovog veterana Thiaga Tavaresa.

Warlley Alves
(23 godine, 6-0, 180 cm visine, X-Gym)

Warley je mlad borac, koji inače također nastupa u velter kategoriji, a za njega se može reći da je borac koji je ove sezone najviše oduševio Chaela Sonnena. Nakon sjajne borbe za ulazak u kuću, u kojoj je podijeljenom odlukom savladao svog timskog kolegu, unutar showa je pokazao svoj potencijal. Iako je bio tek peti izbor, pokazao je izuzetan napredak, a do finala je došao impresivne, s dvije pobjede u prvoj rundi, a posebno je impresivna druga, gdje je majstora jiu-jitsu Wagnera Gomeza, ugušio već u prvoj minuti.

Dolazi iz X-gym tima, kojem je najpoznatiji borac Jacare Souza, a kao najveće prednosti mogu mu se opisati nevjerojatna snaga i eksplozivnost. Sonnen mu je predvidio mjestu u UFC-ovih Top 10 već iduće godine.

Antonio Carlos Junior
(24 godine, 3-0, 185 cm visine, Champion Team)

Borac s nadimkom "Cara de Sapato" dolazi iz najmanje poznatog tima od svih finalista, no u ovom showu izgledao je najuvjerljivije. Inače poluteškaš, show je odradio na 97-98 kilograma, no to mu nije bio ni najmanji problem, budući da se takoreći prošetao kroz show, uvjerljivošću kakva nije viđena još od Tonya Fergusona koji je poharao TUF 13. 

Prve dvije pobjede ostvario je nokautom u prvoj rundi, a posebno je impresivna bila submission pobjeda u polufinalu, nad 15 kilograma težim protivnikom, koji je glasio za najsnažnijeg borca u kući. Momak izgleda zrelo za najveće uspjehe, nedostatak snage koju imaju drugi teškaši zamjenjuje nevjerojatna brzina, kojoj rijetko koji borac u ovoj kategoriji može odgovoriti. Jedini je finalist iz Teama Wanderlei.

Vitor Miranda
(35 godina, 9-3, 185 cm visine, Team Nogueira)

Dugogodišnji član Teama Nogueira, koji je čak bio i pomoćni trener u drugoj sezoni brazilskog TUF-a, u showu je došao po svoju posljednju priliku za iskorak na borilačku scenu. I uspio je! U kuću je ušao atraktivno, nokautom high kickom, što je bilo dovoljno da oduševi Sonnena koji ga je odabrao.

Prvu borbu je ponovno odradio uvjerljivo slaveći nokautom u prvoj rundi, a u polufinalu, koje je ponudilo vjerojatno najbolju rundu ove sezone, nakon preživljene prve runde, na samom početku druge, uspio je završiti svog protivnika i izboriti mjesto u finalu s tri nokaut pobjede. Iako mu je 35 godina, još uvijek djeluje vrlo svježe i spremno, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da je odradio tri borbe u šest tjedana i izgledao impresivno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI