Predsjednik UFC: Ja sam protiv TRT terapije, brutalno ćemo testirati borce!

UFC 16.03.2013 17:37h Autor:

Dana White

Nakon posljednje izjave Dane Whitea vezane uz doping i TRT terapiju kojom se služi sve više boraca, dojam je kako su i u vrhu UFC-a napokon shvatili da im dopuštene hormonske terapije uništavaju teško stečeni ugled.

"Svi oni koji traže dozvolu za TRT terapiju, bit će brutalno testirani", pojašnjava White.

Ono što je čelnik UFC-a zapravo želio reći jest sljedeće: Oni koji dobiju dozvolu za testosteronsku terapiju će biti strogo nadzirani, a njihovi nivoi testosterona u tijelu neće niti u jednom trenutku smjeti prelaziti dopuštenu granicu. Je li to realno ili nije i hoće li UFC zaista krenuti s oštrijom borbom protiv dopinga u svojim redovima, teško je procijeniti u ovom trenutku. Sličnih izjava Dane Whitea smo se naslušali u prošlosti, a situacija je sve kritičnija. Svakim danom se javi neki novi borac koji se "legalno dopingira".

"Fokusirani smo trenutačno na stvari na koje možemo utjecati. Sami ćemo testirati sve borce za koje sumnjamo da upotrebljavaju doping", pojašnjava White i dodaje:

"Ovo su mali koraci. Ne mogu vam reći da će Atletska Komisija napraviti radikalan zaokret. Već sam nekoliko puta naglasio da njih baš briga što ja mislim."

"Ja sam protiv TRT terapije, no teško da možemo u ovom trenutku napraviti puno više. Komisija za sada kaže da je sve u redu", zaključio je White.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI