Prazeres debitira u velteru i ide po sedmu UFC pobjedu u nizu

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.03.2018 21:21h Autor:

Michel Prazeres

Dodana je još jedna borba na UFC Fight Night 129 u Čileu i to svakako jedna od zanimljivijih. Michel Prazeres, nakon niza od šest pobjeda u lakoj kategoriji, prisiljen je na odlazak u velter, gdje ga čeka Zak Cummings.

Oko Michela “Tractor” Prazera (23-2, 8-2 UFC) vrlo je zanimljiva priča. Ovaj 168 centimetara visoki borac vrlo je neobične građe. Na visini s kakvom njegovi kolege većinom nastupaju u muha kategoriji, on je tek u UFC-u spustio težinu sa 77 na 70 kilograma, odnosno iz veltera u laku kategoriju. Trenutno je unutar niza od šest pobjeda, no čak tri puta je pao na vagi u posljednja četiri nastupa i prisiljen je na povratak u velter. Tako će svoju sedmu pobjedu u nizu ovaj 36-godišnjak tražiti protiv još većih momaka.

I to će debi u kategoriji odmah imati protiv jednog od najvećih, budući da je Zak Cummings (21-5, 6-2 UFC) sve do UFC-a nastupao u srednjoj ili čak poluteškoj kategoriji. Ovaj sjajan borac je u UFC-u poražen tek od Santiaga Ponzinibbia i Gunnara Nelsona, a i ranije u karijeri je gubio od poznatih imena. To su Ryan Jimmo, Elvis Mutapčić i Tim Kennedy. Trenutno je u nizu od dvije pobjede i tako traži svoje mjesto u rankingu, a borba u Čileu biti će mu prva u 2018. godini. Cummings će imati gotovo čak 20 centimetara prednosti u visini ispred Prazeresa.

Event se inače održava 19. svibnja, a ovih je dana potvrđeno kako će ga predvoditi borba Santiaga Ponzinibbia i Kamaru Usmana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI