Pravi kaos na sudačkim karticama borbe Nunes i Ševčenko (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.09.2017 17:32h Autor:

Nunes vs. Ševčenko

Pogled na sudačke kartice borbe Amande Nunes i Valentine Ševčenko samo nam potvrđuje ono što smo već znali. Sucima nikako nije bilo lako presuditi ovaj neizvjesni dvoboj.

Već znamo kako su dva suca presudila tri runde u korist prvakinje, dok je samo jedan sudac, u ovom slučaju Tony Weeks, procijenio kako je Ševčenko napravila dovoljno za pobjedu u ovoj borbi. No, kada pogledamo kako to izgleda po rundama, shvaćamo da je i u razmišljanjima sudaca i pogledima na borbu uistinu bilo svega.

Zapravo, samo jedna runda je presuđena jednoglasno. To je prva runda, za koju su sva tri suca smatrala kako pripadaju Nunes. Već u drugoj rundi sudac David Therien jedini vjeruje kako je pripala prvakinji, dok joj je treća runda također pripala samo kod jednog suca, Sala D’Amata. Budući da su ta oba suca prvakinji dodijelila i posljednju rundu, to joj je bilo dovoljno za slavlje.

Zanimljivo, jedini sudac koji Nunes nije dao posljednju rundu, a to je bio Weeks, ujedno je jedini koji je za Nunes presudio u pretposljednjoj dionici. Dakle, ako bi smo računali po rundama, bilo bi ovako:

1. runda – 3:0 Nunes, 2. runda – 2:1  Ševčenko, 3. runda – 2:1 Ševčenko, 4. runda – 2:1 Ševčenko, 5. runda – 2:1 Nunes.

Nažalost po izazivačicu, bodovi se ne računaju na taj način i Amanda Nunes je obranila titulu UFC prvakinje po drugi puta otkako ju je osvojila.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI