Poznati sudac objasnio zašto je “maknuo” McGregora: “Ne može raditi što mu padne na pamet”

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.10.2017 10:05h Autor:

Conor Mcgregor

Sudac Marc Goddard je pauzirao akciju u Ocagonu tijekom druge runde uvodnog dvoboja Fight Night priredbe u Gdansku između Artema Lobova i Andrea Filia. Razlog je bio taj što je u tom trenutku odlučio upozoriti najveću svjetsku MMA zvijezdu Conora McGregora da se ne ponaša u skladu s pravilima i ne “glumi” četvrtog čovjeka u kutu.

Poznati sudac je kasnije objasnio detalje svog postupka. McGregor, naime, nije imao licencu za biti nekom borcu u kutu te kao takav nema pravo dovikivati savjete iz prvih redova.

“Razlog zbog kojeg sam intervenirao je bio taj što je Artem imao četvrtog čovjeka u kutu pored ringa koji mu daje instrukcije. To nije dopušteno. Zamislite da mu je Conor dao savjet kako završiti borbu. Što bi se onda dogodilo?”, izjavio je kasnije Goddard.

McGregor je, kako su kasnije i prikazale kamere, doslovno hodao oko kaveza čitav meč koji je na kocnu Fili pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca (Sva tri suda su meč bodovali 30-27).

“Conor je praktički glumio četvrtog čovjeka u kutu. Hodao je oko kaveza, s koje god strane je htio i kada je htio. Kada je Fili srušio Artema na parter, Conor je bio odmah pored. To jednostavno nije fer i nije dopušteno. Ja to neću tolerirati. On ne može raditi što mu padne na pamet”, dodaje poznati sudac.

McGregor i Lobov su klupski kolege i prijatelji, a Lobov je najredovitiji irčev sparing partner. Stoga je jasno zašto je McGregor tako burno reagirao i tako se ponašao.

“Da je Conor sjedio na stolici i da se derao s nje, to je mogao činiti dok mu srce ne stane. To je ono što gledatelj treba raditi. Ali ono što nikako ne smije raditi jest pristupiti kavezu i ponašati se kao četvrti čovjek u kutu. To nije ispravno i nije pravedno. Svatko će vam isto reći u bilo kojoj zemlji i bilo kjojoj promociji. Moj integritet je tu bio na kocki i to nisam smio dopustiti. Morao sam tako postupiti”, zaključuje Goddard.

Lobov je trenutačno na 13 pobjeda i 14 poraza u profesionalnoj karijeri i vjerojatno je jedini UFC borac pod ugovorom koji ima negativan “score”. No, kada ste McGregorov sparing partner, i to vam je dopušteno!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI