Poznato tko će suditi borbu Miočića i Cormiera te koliko će biti plaćen

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.06.2018 21:38h Autor:

Stipe Miočić i Daniel Cormier

Određeni su suci u kavezu, kao i bodovni suci, za UFC 226 borbe za titulu, odnosno borbu Stipe Miočića protiv Daniela Cormiera te borbu Maxa Hollowaya protiv Briana Ortege.

Budući da među sucima više nema Johna McCarthya, koji je bio gotovo siguran izbor za trećeg čovjeka u kavezu kod ovako bitnih borbi, bilo je zanimljivo vidjeti koga će atletska komisija Nevade odabrati za dijeljenje pravde u okršaju Stipe Miočića i Daniela Cormiera. I zanimljivo, odluka je pala na Britanca, odnosno glavni sudac glavne UFC 226 borbe biti će Marc Goddard.

Britanac se u posljednje vrijeme globalno smatra najboljih sucem, a vrlo brzo je napredovao od povremenog sudionika do redovnog dijela svih najvećih svjetskih MMA priredbi. Što se tiče bodovnih sudaca, ukoliko bude trebalo njihovo mišljenje, to su Dave Hagen, Chris Lee i Glenn Trowbridge.

Poznato je sve i kod druge borbe za titulu, koja će se održati na istom eventu, one između Maxa Hollowaya i Briana Ortege. Njima će suditi Herb Dean, dok će za bodove biti zaduženi Derek Cleary, Sal D’Amato i Junichiro Kamijo.

Zanimljivo, poznato je i koliko će biti plaćeni. Glavni suci dobivaju po 1900 dolara za ove borbe, odnosno borbe za titulu, dok nije poznato koliko zarađuju kod ostalih borbi na istom programu, koje će suditi. Što se tiče bodovnih sudaca, njihovi honorari su 1600 dolara po borbi, neovisno o tome završi li ona bez potrebe njihovog suda.

Do UFC 226 eventa ostalo je tek nešto više tri tjedna. Event se održava 7. srpnja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI