Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Poznato s koliko je kilograma Gilbert Burns jučer došao u hotel | Fight Site

Poznato s koliko je kilograma Gilbert Burns jučer došao u hotel

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.02.2018 18:24h Autor:

Henri Hooft i Gilbert Burns

Nakon jučerašnjeg pravog presedana, koji je doveo do uklanjanja Gilberta Burns s UFC on FOX 28 programa, napokon su se pojavile informacije kakva je to težina bila u pitanju da je medicinski tim Burnsu zabranio skidanje iste.

Informacije je preko svojih izvora iskopao tko drugi nego Ariel Helwani, kojem je to bila vrlo zanimljiva tema, što zapravo ne čudi, jer se to dogodilo prvi put u UFC povijesti. Burns do sada nije imao problema s padanjem vage pa je iz tog razloga sve bilo još čudnije, no njegova težina ipak otkriva kako ovo nije učinjeno naglo i bez razloga.

Naime, kada je medicinski tim odveo Burna na vaganje, i to kratko nakon što je ovaj pristigao u hotel u Orlandu, njihova vaga pokazala je 186 lbs, odnosno 84.5 kilograma. Burns inače nastupa u lakoj kategoriji, a ovo mu ne bi bilo dovoljno niti za zadovoljavanje granice srednje kategorije, bez da iskoristi dozvoljenu toleranciju. Prema tome, Burns bi u dva i pol dana morao skinuti 14 kilograma, što je više nego jedna šestina njegove ukupne mase. UFC-ov medicinski tim procijenio je kako to nije sigurno po njegovo zdravlje i Burns je uklonjen s programa, a njegova borba protiv Oliviera Aubina-Merciera dobiti će novi datum na nekom od evenata idućih tjedana.

Burns, koji inače trenira kod Henria Hoofta, a ranije je bio grappling trener Vitora Belforta, izrazio je nezadovoljstvo ovom odlukom, ali nije mu bilo druge nego da ju prihvati i pomiri se s time što je odlučeno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI