Poznato na što je Dos Santos pao, u timu rade na otkrivanju kako je do toga došlo

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.08.2017 09:27h Autor:

Junior dos Santos

Poznata je supstanca na koju je pozitivan bio Junior Dos Santos te se njegov tim odmah posvetio otkrivanju kako je do toga došlo, odnosno gdje je Brazilac mogao doći u doticaj s tom zabranjenom supstancom.

Medijima se obratila Dos Santosova pravna predstavnica, Ana Claudia Guedes, koja je odmah iznijela sve detalja s kojima su do sada upoznati.

“Junior je bio pozitivan na supstancu imena Hydrochlorothiazide. Riječ je o diuretiku koji je zabranjen od USADA-e, pošto se koristi za “zamaskiranje” drugih rezultata. Mi iskreno ne znamo odakle je ta supstanca došla. Junior je više puta dobrovoljno testirao svoju krv i urin i nikada u dosadašnjoj karijeri nije imao ništa pozitivno na tim testovima”, rekla je Guedes.

Iz pravnog tima su već pokrenuli iduće korake te se nadaju da bi već u idućim danima mogli doći do dobrih vijesti za svog borca, kojem sada prijeti suspenzija u trajanju do dvije godine.

“Danas smo odmah zatražili B uzorak. On najčešće bude identičan prvom uzorku, tako da već radimo na analizi svih suplemenata i medikamenata koje je Junior uzimao tijekom priprema, da bi smo pronašli gdje je diuretik bio kontaminiran. Jeff Novitzky i Donna Marcolini iz UFC-a su nam pružili svu moguću logističku podršku pri tom procesu i njima smo zahvalni na tome.”

Fanovima je svakako najgore to što je otpala borbu koju je svaki fan teškaša nestrpljivo čekao. Francis Ngannou neće dobiti priliku dokazati se protiv bivšeg prvaka te si tako trasirati put prema napadu na UFC titulu. Ovako će vjerojatno dobiti novog protivnika, iako se Junior nada kako će “oprati” svoje ime te da će borba biti ugovorena na neki drugi datum.

“Junior i dalje u potpunosti podržava USADA testiranja, iako ima nesreću da trenutno doživljava posljedice istih. Osobno se već obratio Francisu Ngannou te se ispričao zbog toga što se dogodilo. Zahvalio mu se na simpatijama i razumijevanju, a međusobno su si iskazali jako puno poštovanja. Nadaju se kako će se situacija riješiti na najbolji način te da će njihova borba dobiti novi datum”, dodala je Guedes.

Junioru je ovo također trebala biti izuzetno važna borba, odnosno borba za ostanak u najužem teškaškom UFC vrhu. Ovako postoji više opcija što se sada može dogoditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI