Poznato koliko je točno bogat Dana White

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.01.2018 19:43h Autor:

Dana White

Celebrity Net Worth mjesto je na webu koje se bavi iznosom bogatstva poznatih osoba, a danas su osvježili stranicu posvećenu šefu UFC-a, Dani Whiteu.

Posljednjih 16 godina White je predsjednik UFC-a i najmoćnija osoba svjetskog MMA-a. Do te je pozicije došao spletom vlastite sposobnosti i spleta okolnosti. U ovom prvom se dokazao kao menadžer tada mladih talentiranih boraca, poput Tita Ortiza i Chucka Liddella, dok je drugi dio činjenica da je odrastao s Lorenzom Fertittom, mlađim sinom milijunaša iz Las Vegasa, Franka Fertitte Sr. Kako mu je Lorenzo i dalje ostao najbolji prijatelj, nagovorio ga je da 2001. godine kupi UFC i postavi njega za predsjednika.

Dalje sve znamo. U roku par godina UFC je postao najveća svjetska MMA promocija, a s vremenom su postali uvjerljivo najjači tako da su postali toliko bogati da jednostavno kupe promocije koje su im bile najveća konkurencija, zajedno s njihovim borcima. Kroz cijelo to vrijeme, White je bio vodeće lice promocije te je s vremenom došao i do svog dijela vlasništva UFC-a, u iznosu od devet posto.

Nakon prošlogodišnje prodaje UFC-a, White i dalje ostao predsjednik, uz povećanu plaću, a i nagrađen je velikom svotom novca za svoj dio promocije. Prema svemu tome, izračunato je njegovo bogatstvo i prema navedenom izvoru ono iznosi 500 milijuna dolara. Prema istom izvoru, godišnja Whiteove plaća je 20 milijuna dolara. Nije loše biti predsjednik najveće svjetske MMA promocije, no realno je kako mu je za to trebalo jako puno truda i povlačenja pravih poteza u pravo vrijeme.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI