Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Poznati nutricionist: Mike Dolce prodaje maglu, on je kriv za Hendricksov pad u posljednje dvije runde | Fight Site

Poznati nutricionist: Mike Dolce prodaje maglu, on je kriv za Hendricksov pad u posljednje dvije runde

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.12.2014 20:43h Autor:

Johnny Hendricks

Elitni nutricionist George Lockhart smatra kako je Mike Dolce kriv za nedostatak snage Johnnya Hendricksa u posljednje dvije runde. Smatra kako Dolce nije stručnjak kakvim se predstavlja i da nema nikakve dokaze da njegova znanost ima efekta.

George Lockhart je elitni nutricionist, koji je radio za američke oružane snage, točnije za marince, a kao takav je bio pozvan iznijeti svoje mišljenje o Johnnyu Hendricku, odnosno o njegovom radu s Mikeom Dolceom. Hendricks je izjavio kako u normalnim okolnosti hoda s oko 97 kilograma, što je čak 20 kilograma više od granice kategorije u kojoj nastupa.

"Kad sam vidio kako Hendricks izgleda na vaganju i koliko je kilograma skidao, mogu zaključiti kao je rezanje kilograma krivo za njegov pad u posljednje dvije runde", rekao je Lockhart te dodao: "Volio bih raditi s Hendricksom. S njim i s još nekim borcima, da im pokažem kako ide pravo rezanje kilograma. Ono što bi im ja pokazao je prava znanost, a ne prodavanje magle."

Nastavio je o borcima s kojima je on do sada radio: "Ja sam promijenio karijere borcima koristeći pravi znanstveni proces. Brian Stann, Dustin Poirier, Jeremy Stephens i Kenny Florian su ti borci. To im je promijenilo karijeru, jer nisam im samo pomogao da skinu kilograme i spuste kategoriju. Oni su spustili kategoriju, a postali još snažniji."

O Dolceovoj dijeti se ne zna previše, osim toga kako je najskuplji nutricionist u svijetu profesionalnog sporta, a probio se nakon suradnje s Chaelom Sonnenom. Lockhart o njemu ima svoje mišljenje: "Ja nikad nisam uspio čuti Dolcea da pokušava objasniti svoj princip. Samo govori kako je to znanost, ali to nije ničim potkrijepio. Znamo samo da preferira jedenje bobica te pijenje puno vode, no ništa osim toga. Da se razumijemo, Dolce bi bio sjajan za nekoga običnog čovjeka, koji se želi riješiti viška kilograma, no mislim kako nije dobar za borce."

Mike Dolce je u posljednje vrijeme već imao kritika, prije svega od strane BJ Penna te Tita Ortiza, no nije htio intenzivnije odgovarati na njihova prozivanja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI