Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Poznati honorari Jonesa, Gustafssona, Cyborg i Nunes | Fight Site

Poznati honorari Jonesa, Gustafssona, Cyborg i Nunes

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.12.2018 11:12h Autor:

Jon Jones

Poznato je koliko će sudionici, odnosno sudionice dvije glavne UFC 232 borbe zaraditi za svoj nastup u Inglewoodu.

Atletska komisija savezne države Kalifornije izašla je u javnost s baznim honorarima četvero sudionika borbi za UFC titulu, koje će se večeras održati na UFC 232 eventu u Inglewoodu. Zapravo, do podataka je došao portal MMA Fighting, ali samo za sudionike glavne četiri borbe.

Zanimljivo je kako nitko od četvero glavnih sudionika nema bonus za pobjedu, nego su u pitanju bazni honorari koji će ostati jednaki neovisno o ishodu njihovih borbi. Naravno,  među ovim podacima se ne nalaze oni o postotku zarade od prodaje prijenosa, koja će se svakako djelomično razdijeliti glavnim zvijezdama.

Jonesov honorar jednak je kao za njegova prethodna tri nastupa, odnosno on iznosi pola milijuna dolara. Jednako će zaraditi i Gustafsson, no u njegovom slučaju to je napredak od prošlih nastupa. Njemu je tih pola milijuna zapravo deseterostruko više od baznog honorara za posljednji nastup, odnosno peterostruku više od ukupnog, kada mu se njemu pridodala pobjeda. Što se tiče njihove borbe iz 2013. godine, Jones je tada zaradio 400.000 i još 50.000 dolara bonusa za borbu večeri. Gustafsson je tada spremio honorar od tek 37.000 dolara, kojem je pridodan spomenuti bonus. Ništa Gustafsson bolje od toga nije uzeo niti u svom drugom napadu na titulu, kada se na UFC 192 borio protiv Daniela Cormiera. Tada mu je pripalo 42.000, tako da je ovo za njega svakako ogroman skok u financijskom smislu.

Cris Cyborg također je na pola milijuna dolara, što je jednaka svota onoj kakvu je zaradila za borbe protiv Holly Holm i Yane Kunitskaye, dok će Amanda Nunes ipak zaraditi manje od ovog trojca. Iako iza sebe ima već poduži šampionski staž, njen honorar iznosi 300.000 dolara. I kod nje je to napredak, jer je do sada bila na otprilike sto tisuća dolara s dodatkom jednakog iznosa za pobjedu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI