Poznati datum i mjesto održavanja prvog ruskog UFC eventa!

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.05.2018 23:55h Autor:

Khabib Nurmagomedov (Instagram)

Napokon je postalo službeno kako će UFC održati svoj prvi event u Rusiji, a danas smo saznali i prve detalje. U pitanju će biti event iz Fight Night serije, koji će se održati 15. rujna u Moskvi.

Kao mjesto je odabran Olimpijski stadion u Moskvi i čini se da UFC misli napraviti pravi spektakl kod svog prvog odlaska u državu koja jednostavno vrvi od vrhunskih MMA talenata. Ipak, činjenica da je u pitanju event iz Fight Night serije trebala bi značiti kako ne postoje velike šanse da se na programu nađi prvi ruski UFC prvak, Khabib Nurmgomedov. Protiv koga god se Eagle borio, sigurno je da UFC njega čuva za neki od PPV evenata u Las Vegasu.

No, nema sumnje kako će program biti sjajan te kako će svi UFC-ovi ruski borci i borkinje tražiti svoje mjesto na popisu borbi. Njih je trenutno 26 na rosteru promocije, što bi značilo da ih maksimalno pola može naći svoje mjesto, jer se Ruse međusobno gotovo sigurno neće uparivati. No, isto tako nije isključena opcija potpisivanja nekog novog ruskog imena, gdje svima u prvi plan odmah na pamet pada Vitaly Minakov, koji bi bio enormno pojačanje za tešku kategoriju. Neporaženi borac i bivši Bellatorov prvak posljednje tri godine nastupa u Fight Nights Global promociji, gdje je odradio sedam borbi. Naravno, u svima od njih je slavio te je njegov pro skor trenutno 21-0.

Iz UFC su samo poručili kako je Rusija jedno od njima glavnih tržišta te da su dugo pripremali dolazak u državu koja posjeduje toliko jaku scenu uz nekoliko izuzetno kvalitetnih promocija. Biti će zanimljivo vidjeti kako će isti reagirati na ovo te kako će to utjecati na njihov rad. U Rusiji se oko MMA-a vrti veliki novac i vjerojatno ima dovoljno prostora za najveću svjetsku promociju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI