Povratku GSP-a posvećen 20-minutni dokumentarac o njegovoj karijeri (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.10.2017 10:41h Autor:

GSP vs. Diaz

Idućeg vikenda, nakon četiri godine izvan MMA-a, u UFC se vraća njihova najveća zvijezda, Georges St-Pierre. Čovjek je to impresivne borilačke biografije, a ona je sabrana u ovom dokumentarnom filmu.

GSP je svoju prvu UFC borbu odradio u siječnju 2004. godine, kada mu je bilo tek 22 godine, a od tada do danas je prošao i postigao puno toga. Od prizemljenja u prvom napadu na titulu prvaka, do osvajanje iste, zatim gubljenja iste najvećim iznenađenjem u UFC povijesti, sve do ponovnog osvajanja titule i držanje naslova prvaka godinama, sve do studenog 2013. godine, kada je odlučio staviti borilačku karijeru sa strane i posvetiti se drugim stvarima. Bile su mu tek nepune 33 godine.

Sada se vraća kao UFC-ov spasitelj, čovjek od kojeg promocija očekuje da im se vrati brojkama prodanih prijenosa kakve je imao u vrijeme svoje vladavine velter kategorijom. No, novo je vrijeme, fanovi su postali izbirljiviji u odabiru onoga što će platiti, a pitanje je kako će danas proći borac koji nema atraktivan borilački stil, koji nema karizmu da osvaja gdje god se pojavi te koji nema gotovo nikakav zanimljiv nastup izvan kaveza. Zapravo, ostaje mistika kako je on bio toliko popularan pored svega toga u vrijeme svog “primea”.

Odgovor na to može nam dati ovaj dokumentarni film, koji prati karijeru kanadskog borca od samog početka njegovog UFC puta, sve do pauze te onoga što je radio u protekle četiri godine. Kakav će čovjek, a kakav borac, uči iduće subote u kavez protiv Michaela Bispinga? To ne možemo znati, ali ovaj nam film može pomoći da dobijem barem nekakav uvid u to. Jer, GSP je institucija borilačkog sporta, to mu nitko ne može osporiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI