Potvrđeno: Propala borba Velasqueza i Werduma

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.12.2016 05:39h Autor:

Werdum vs Velasquez

Nakon dva dana spekulacija i oprečnih informacija u medijima potvrđeno je da se bivši prvak Cain velasquez povlači iz revanša s onim koji mu je oduzeo pojas Fabriciom Werdumom.

Zbog još nejasnih razloga i problema sa fizičkom spremom Velasquez je morao odustati od nastupa na UFC 207 koji se održava na posljednjeg dana ove godine. Veliki revanš trebao bi dati sljedećeg izazivača i protivnika Stipi Miočiću.

Prije dva dana pojavila se informacija kako se Velasquez povukao iz borbe, ali iz njegovog tabora je ta vijest odmah demantirana. Uskoro je Ariel Helwani objavio da će UFC dodatno testirati Velasqueza koji se požalio na bolove, a onda je u subotu ESPN objavio da je borba otkazana jer Nevadna sportska komisija nije odobrila nastup Velasquezu jer “nije spreman za borbu”.

Na temelju medicinskih nalaza, intervjua i najbolje procjene članova Nevadine sportske komisije, kako bi zaštitili zdravlje i sigurnost boraca, utvrđeno je kako Cain Velasquez nije sposoban za borbu, stoji u izvješću Komisije u kojem dodaju i da je “očito kako je Velasquez fizički kompromitiran i borba bi ga dovela u značajan rizik”.

Cain je u jednom intervjuu otkrio da ga muče jaki bolovi zbog kojih je koristio i preparate kanabisa, a samo par dana nakon borbe s Werdumom ima zakazanu operaciju.

“To je bol koja se spušta niz nogu i nakon 10 minuta stajanja već moram sjesti. Ako potraje oko pola sata, znate da će biti bolno. Moram sjesti i skinuti pritisak sa svojih leđa”. Usprkos problemima Velasquez je poručio da je odradio dobre pripreme te da je spreman za borbu, ali ipak će morati još pričekati na povratak u oktogon. Od 2014. bivši prvak se zbog brojnih ozljeda borio samo dvaput.

UFC nije pronašao zamjenskog borca za Werduma, iako je svoje usluge javno ponudio Junior Dos Santos, pa je borba izbrisana s programa. UFC 207 predvode Amanda Nunes i Ronda Rousey.

>Velasquez demantirao glasinu o otkazivanju borbe uz video s treninga (VIDEO)

>Junior dos Santos se ponudio da uskoči na UFC 207 umjesto Velasqueza

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI