Potvrđena iduća protivnica za Valentinu Shevchenko

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.01.2019 11:11h Autor:

Valentina Shevchenko

Predsjednik UFC-a, Dana White, potvrdio je kako se već zna tko će biti iduća protivnica Valentine Shevchenko. Zapravo, iduća borba za titulu ženske muha kategorije treba dobiti samo mjesto i vrijeme održavanja.

8. prosinca prošle godine Valentina Shevchenko napokon je došla do onog što je već ranije trebalo pripasti. UFC-ovog šampionskog pojasa. Odradila je sjajnu borbu protiv Joanne Jedrzejczyk i u miru može čekati što će joj UFC dati kao prvi ispit otkako je prvakinja. Službeno niti jedna izazivačica do sada nije potvrđena, no sada smo saznali i to.

A to smo saznali bez da je Shevchenko zapravo bila dio priče. Naime, Joanne Calderwood je u subotu upisala vrijednu pobjedu nad Ariane Lipski, nakon čega je na borbu prozvala Jessicu Eye. Eye je trenutno u nizu od tri pobjede, gdje je posljednja došla na gore spomenutom eventu 8. prosinca. Tada je prozvala prvakinju te je tvrdila kako zaslužuje borbu za titulu. Isto to smatra i UFC te će ju ona dobiti.

“Jessica Eye iduća će se boriti protiv Valentine Shevchenko. Mislim da bi ona trebala biti iduća”, glasio je odgovor Dana Whitea na press konferenciji nakon eventa u Brooklynu, tj. nakon pitanja vezanog uz prozivanje Eye od strane Calderwood. To bi značilo kako će sjajna borkinja iz Škotske svoju priliku za napad na vrh morati tražiti preko neke druge borkinje.

Calderwood se preporodila otvaranjem muha kategorije. U njoj je prvi UFC nastup odradila još dok ista nije bila niti službeno uvedena, savladavši Valerie Letounreau. Prvu službenu borbu odradila je u kolovozu prošle godine, savladavši prekidom Kalindru Fariu, dok je u subotu izdominirala borbu protiv favoriziranje pridošlice iz KSW-a, Ariane Lipski. Svakako ju se treba smatrati budućom izazivačicom, jer ovo je divizija u kojoj se najbolje osjeća. No, Shevchenko će prije toga imati neke druge ispite.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI