Potvrđena borba Arlovskog i Tuivase!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.03.2018 14:42h Autor:

Arlovski vs. Tuivasa

Iako smo jučer pisali kako se tek špekulira o tome, danas smo dobili potvrdu kako je u pitanju ipak bilo nešto više od običnih špekulacija te je borba Andreia Arlovskog i Taia Tuivasa službeno potvrđena za UFC 225 event, 9. lipnja u Chicagu.

Sve je krenulo tako da je Arlovski (27-15, 16-9 UFC), odmah nakon pobjede protiv Stefana Struvea, koju je ostvario prije dva tjedna, zatražio nastup u Chicagu te je dodao kako mu je protivnik nebitan. Ovo drugo je za njega zapravo uobičajeno, budući da Pitbull nikada nije birao protivnike. UFC je odlučio ispuniti mu želju za nastupom, ali sa protivnikom ga nikako nisu počastili. U kavez će ući protiv jednog od najvećih potencijala u cijelom UFC-u, ne računajući samo tešku kategoriju.

Tai Tuivasa (7-0, 2-0 UFC) je australski 25-godišnji borac koji je u dosadašnja dva nastupa jednostavno briljirao. Sve svoje profesionalne pobjede ostvario je nokautom u prvoj rundi pa je tome prirodao i UFC borbe protiv Rashada Coultera i Cyrila Askera. Riječ je o momku koji se bori na maksimalno dozvoljenih 120 kilograma, no za razliku od većine boraca svoje konstitucije, pokraj snage posjeduje i nevjerojatnu brzinu koja uključuje eksplozivnost. Jedino još nitko nije uspio vidjeti kako stoji s kondicijom, no možda baš Arlovski bude taj koji će to testirati na pravi način.

Bivši prvak je pobjedom protiv Struvea došao do dva spojena trijumfa, koji su uslijedili nakon niza od čak pet poraza. Sve je krenulo borbom protiv Stipe Miočića, da bi se onda nastavio pad koji ga je udaljio od vrha te su mnogi smatrali kako je možda vrijeme da završi karijeru. Ukoliko savlada Tuivasu, nema sumnje kako će ponovno biti tamo gdje je bio prije borbe protiv Miočića. Pitbull ima priliku još jednom dokazati kako ga se nikada ne smije otpisati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI