Potpredsjednik UFC-a: Jon Jones je vjerojatno nevin!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.10.2017 16:43h Autor:

Jon Jones

UFC-ov potpredsjednik i voditelj odjela za zdravlje i učinak boraca, Jeff Novitzky, objasnio je kakvo je trenutno stanje u slučaju Jona Jonesa. Uz to je dodao kako vjeruje da nije bilo namjernog uzimanja te se nada da će to uspjeti dokazati.

Zapravo, njegovo objašnjenje je vrlo jednostavno, a tiče se supstance na koju je Jones pao. U pitanju je Turinabol, o kojem smo već pisali u dva gore podijeljena linka. Sama priroda te supstance je dokaz zašto Novitzky vjeruje da ga Jones nije uzeo namjerno i planirano, no nešto više o tome je rekao on sam u razgovoru za jedan radijski show.

“Jones je uzeo oralni turinabol. Riječ je o susptanci koju je donedavno bilo moguće otkriti tek nekoliko dana od uzimanja, no nove metode su to podigle na šest mjeseci. Jones je bio čist na testovima 6. i 7. srpnja, dok je pao na testu 29. srpnja. Tako da cijela situacija baš nema puno smisla, budući da nitko ne bi uzeo tu drogu tek iza 7. srpnja, budući da ona ne bi imala nikakvog efekta. Sve to nam daje dojam kako je u pitanju nenamjerno uzimanje. Trenutno smo pri tome da Jonov tim istražuje kako je to moglo doći u njegov organizam, a mi im asistiramo najviše što možemo. To je dugotrajan proces, no vjerujem da iz njega može nešto izaći”, rekao je kratko Novitzky, nakon čega je bio upitan o tome kakva je trenutno situacija, tj. kakve su moguće opcije u slučaju borca i potencijalne suspenzije. Govori se kako je, u slučaju da krivnja bude potvrđena, najvjerojatnija ona u trajanju od četiri godine. I tu je rekao kako stvari stoje:

“Gledamo prema svim scenarijima, a najbolji je onaj u kojem bi smo dokazali da je uzeo nenamjerno, a olakotna je okolnost ta što se radi o supstanci koja nema jako djelovanje. Problemi mogu biti oko toga što je on već ranije imao problema te će sigurno uslijediti teška kazna ukoliko mu se dokaže krivnja.”

Najviše mu je žao zbog toga što je dobio dojam kako je Jones naučio iz svojih pogrešaka te kako se vratio upravo onako kako se od njega očekuje, kao pravi prvak. Svaki njegov potez u srpnju je bio kao primjer svima, a onda se dogodio taj pad koji je sve šokirao, unatoč tome što znaju Jonesovu povijest.

“Jones nije mogao odraditi sve oko UFC 214 eventa bolje nego što je. Ono prije borbe i nakon borbe, sve je bilo onako kako treba i on je dokazao koliko mu je stalo do toga. Bilo mi je nevjerojatno drago vidjeti ga takvog, a onda mi se dogodio jedan od dva najteža dana u životu, onaj kad sam dani morao javiti da je Jon pao na testu. Jednostavno ne mogu vjerovati da se to dogodilo.”

Još uvijek nije određen datum saslušanja, odnosno datum do kojeg borac i njegov tim, ali i UFC, imaju priliku prikupiti dokaze o nenamjernom uzimanju Turinabola. Za sada je izašlo podosta toga što ide Jonesu u prilog, no nitko ne može biti siguran koliko je to zapravo i koliko je blizu tome da bude dovoljno za izbjeći tešku suspenziju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI