Potop favorita na Fight Nightu 38, najkraćem ovogodišnjem eventu

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.03.2014 11:38h Autor:

Rony Jason i Steven Siler (ufc.com)

Osim po sjajnom nokautu Dana Hendersona protiv Shoguna Rue te nekoliko spektakularnih završetaka, Fight Night 38 u brazilskom Natalu mogao bi ostati upamćen i po tome da su gotovo svi favoriti doživjeli poraze. Također, po prosječnom trajanju jedne borbe, ovo je najkraći ovogodišnji UFC-ov event.

U 11 borbi održanih jučer na Fight Nightu 38, samo jedan favorit uspio je doći do pobjede. Gledajući po službenim Las Vegas ponudama,taj jedini favorizirani borac koji je uspio savladati svog protivnika bio je Rony Jason. Najizraženiji favorit koji je doživio poraz bio je Ronny Markes, kojeg je Thiago Santos nokautirao u manje od minute.

U čak šest od preostalih devet borbi favorit je poražen, dok su borbe Maldonada i Villante te Robertsona i Perpetua bile proglašene borbama s jednakim šansama za oba borca. Norman Parke je također bio favorit protiv Leonarda Santosa, a ta borba je završila neodlučeno.

Također, ovo je i uvjerljivo najkraći ovogodišnji UFC-ov event. Ukupno trajanje svih borbi bilo je jedan sat, 21 minuta i 51 sekunda, što je sedam minuta i 26 sekundi u prosjeku po borbi. Zapravo, londonski event trajao je dvije minute kraće, no on je imao i dvije borbe manje, što je u prosjeku bilo gotovo devet minuta po borbi.

Sve u svemu, sjajan event, nije nedostajalo efektnih završetaka, izjednačenih borbi te na kraju ni iznenađenja. Brazil je ponovno oduševio na svoj način.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI