Potez dana: Rose Namajunas do pobjede došla najatraktivnijom MMA tehnikom (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.10.2017 19:03h Autor:

Rose Namajunas

Rose Namajunas iduća je izazivača UFC prvakinje Joanne Jedrzejczyk, ali i borkinja koja je od samog početka svoje karijere pokazivala kakav se ogroman talent krije u njoj. Tako je već u svojoj drugoj borbi do pobjede došla najatraktivnijom MMA tehnikom, letećom polugom na ruci.

Fantastičan potez kojim je Demetrious Johnson došao do pobjede nad Rayem Borgom nas svakako podsjeća na podjednako impresivnu predstavu koji je tada 20-godišnja Namajunas izvela u svojoj drugoj profesionalnoj borbi u karijeri. Odlazimo tako u travanj 2013. godine, na Invicta 5 event i borbu Namajunas protiv Kathine Catron.

Mlada Namajunas je u tu borbu ušla nakon jako dobre predstave u svojoj prvoj borbi, no još uvijek potpuno neprovjerena. Zapravo, poznata je bila prije svega kao djevojka Pata Barrya, UFC-ovog popularnog teškaša. Ipak, nije trebalo puno da svi koji podrobnije prate MMA saznaju tko je Rose. Nakon samo 12 sekundi došla je do pobjede flying armbarom, odnosno letećom polugom na ruci, potezom koji mnogi zovu najatraktivnijom MMA tehnikom. U njenoj izvedbi vidi se briljantna ideja i snalaženje u trenutku te je ovo svakako jedan od najljepših “submissiona” u povijesti ženskog MMA-a, ako ne i najljepši.

Rose je od tada dodatno napredovala, već jednom bezuspješno napala UFC titulu, a 4. studenog će to pokušati još jednom. Ukoliko ponovno izvede neki sličan potez, teško je zamisliti koliko bi to spektakularno izgledalo na najvećoj MMA sceni na svijetu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI