Posložen prvi ovogodišnji event, Cerrone i Lineker na uvodnim borbama, Greg Hardy u sunaslovnoj

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.01.2019 19:25h Autor:

Cejudo vs. Dillashaw

Vrlo zanimljivo izgleda raspored borbi prvog ovogodišnjeg UFC eventa, UFC Fight Nighta 143 koji se idućeg vikenda održava u Brooklynu. Predvodi ga borba Henrya Cejuda i TJ Dillashawa, Greg Hardy nastupa u sunaslovnoj borbi, tu je još nekoliko zanimljiv imena, ali i čudna situacija da se imena poput Donalda Cerronea ili Johna Linekera nalaze na uvodnom programu.

Raspored borbi ovog eventa mogao bi vrlo lako dovesti do zaključka kakva će biti UFC-ova strategija u 2019. godini. Sve se čini da im je plan pokušati dohvatiti što širu bazu gledatelja, odnosno dolaskom na ESPN biti će na raspolaganju gotovo svakom općem sportskom fanu te takvima misle priči na vrlo zanimljiv način. A takvi znaju za ime Greg Hardy i to ne samo iz rubrike crne kronike.

Odabir borbe između dva prvaka, kao glavne borbe na programu, svakako je nešto što u startu zvuči zanimljivo i privlačno pa čak i onima kojima imena baš nisu najpoznatija. Činjenica se na glavnom programu nalaze dva bivša izazivača, Glover Teixeira i Joseph Benavidez svakako je dodatni plus. Tu je i najveći potencijal lake kategorije, Gregor Gillespio te borba dvije po mnogima najljepše UFC borkinje, Rachael Ostovich i Paige VanZant. Svakako zanimljivo zvuči kada na to pogleda jedan sportski fan koji traži kako provesti vrijeme. Kada tome pridodate Grega Hardya, koji je u svom UFC debiju završio u sunaslovnoj borbi, mnoge stvari su itekako jasne.

Naravno, mnogima se neće svidjeti to što je Hardy odmah postao “co main”, no jasno je kako UFC misli iskoristiti njegovu priču u kombinaciji s uistinu ogromnih talentom za borilački sport, da bi pokušali što prije stvoriti novu teškašku zvijezdu. No, ipak su nejasne neke druge odluke koja su ovim putem napravili.

Tako se borba jednog od najpopularnijih i najatraktivnijih boraca svijeta nalazi na uvodnom programu. U pitanju je naravno Donald Cerrone, koji se vraća u laku kategoriji i bori se protiv talentiranog Alexandera Hernandeza. Na uvodnom programu je i uvijek zanimljiva Joanne Calderwood, koja će dočekati Ariane Lipski, bivšu KSW prvakinju. Na uvodnom programu nalazi se i nokauter te jedan od najboljih boraca bantam kategorije, John Lineker.  Na onim prvim uvodnim borbama nalazi se vrlo poznati Dennis Bermudez. Dakle, čini se da UFC ovaj event namjerava i one pasioniranije fanove dovesti pred ekrane već od ranog programa. I takav bi im pristup mogao donijeti uspjeh, no sve ćemo vidjeti nakon što se isti održi.

O tome zaslužuje li Greg Hardy sunaslovnu borbu na ovako dobrom programu možemo raspravljati i vjerojatno ćemo doći do zajedničkog zaključka, ako gledamo na sportsku stranu svega. No, svi znamo kako je UFC-u važniji onaj poslovni dio.

UFC Fight Night 143 – Raspored borbi

Glavni program
Henry Cejudo (c) vs. T.J. Dillashaw
Greg Hardy vs. Allen Crowder
Gregor Gillespie vs. Yancy Medeiros
Joseph Benavidez vs. Dustin Ortiz
Paige VanZant vs. Rachael Ostovich
Glover Teixeira vs. Ion Cuțelaba

Uvodne borbe
Donald Cerrone vs. Alexander Hernandez
Joanne Calderwood vs. Ariane Lipski
Alonzo Menifield vs. Vinicius Moreira
John Lineker vs. Cory Sandhagen

Rane uvodne borbe
Dennis Bermudez vs. Te’Jovan Edwards
Belal Muhammad vs. Geoff Neal
Randy Brown vs. Chance Rencountre

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI