Posljednja žena koja je pobijedila Cyborg: Ispred nas je najveća ženska borba u povijesti! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.12.2017 16:00h Autor:

Cyborg vs. Holm

Svoje mišljenje o glavnoj borbi UFC 219 eventa iznijela je i Jorina Baars. U pitanju je legenda kickboxinga i posljednja žena koja je savladala Cris Cyborg u nekoj borbi.

Baars je neporažena kickboksačica skora 42-0-3, koja se protiv Cyborg borila na Lion Fightu, 2014. godine. Bila je to borba po muay thai pravilima te je Baars slavila jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi. Ujedno je to jedini poraz Brazilke u bilo kojoj borbi još od 2009. godine, kada je poražena u grapplingu na ADCC svjetskom prvenstvu. Jedini MMA poraz doživjela je u svojoj prvoj borbi, još davne 2005. godine. Baars, koja sada nastupa u Bellator Kickboxingu, je prokomentirala borbu Cyborg i Holm.

“Jedva čekam vidjeti ovu borbu, u pitanju je sjajno uparivanje. Mislim kako je to zapravo najbolja ženska borba u povijesti, budući da su obje kompletne borkinje i sjajne sportašice. Imaju sjajnu tehniku. Ono što znam je da je Cris dodatno radila na svom kickboxingu, a Holm na svom hrvanju i ne mogu dočekati vidjeti kako će to izgledati. Mislim kako je Holly malo bolja na nogama jer je ipak bila svjetska boksačka prvakinja, no i Cris je radila sa Clarissom Shields i sigurno je napredovala. Biti će to fenomenalna borba”, rekla je Baars.

Jorina je borbu protiv Cyborg uspjela dobiti izuzetno agresivnim pristupom, gdje je napadala cijelo vrijeme te time postavila vrlo visok ritam koji je bolje odgovarao njoj nego Brazilki. Ipak, taj stil borbe baš i nije karakterističan za Holm. Baars je otkrila kakvu se borbu nada vidjeti.

“Nadam se da će ovo biti stand up borba i da će ljudi moći vidjeti što ove djevojke zapravo mogu. Nabrijana sam na borbu, ali ne mogu niti približno reći koju vidim kao pobjednicu. Cris je snažna, no ne mogu reći da je bila moja najteža protivnica. Ona je snažnija, no Holly ima puno bolji tajming od nje. Ukoliko Holly uspije postaviti svoju distancu i iskoristiti ju, svakako može pobijediti u ovoj borbi. No, ukoliko Cris uspije postaviti svoj stil borbe, agresivno napadati te posebno ako uspije odvesti borbu na pod, ona će pobijediti.”

Ispod teksta možete pogledati borbu Baars i Cyborg te vidjeti na koji je to način savladana najbolja MMA borkinja svijeta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI