Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Posljedice kontroverznog okršaja: Definirana pravila kojima je pred UFC 217 sucima odobren pregled ponovljene snimke! | Fight Site

Posljedice kontroverznog okršaja: Definirana pravila kojima je pred UFC 217 sucima odobren pregled ponovljene snimke!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.10.2017 18:48h Autor:

Mousasi i Weidman

Sve kontroverze koje su proizašle iz UFC 210 priredbe, preciznije iz borbe između Gegarda Mousasija i Chrisa Weidmana, od sada će se moći izbjeći zahvaljujući pravilniku koji je ovih dana objavila Atletska komisija države New York (NYSAC), a koji se tiče korištenja ponovljene snimke u MMA dvobojima pod njihovim nadzorom.

Podsjetimo, ova se Komisija našla pod paljbom kritika zbog načina na koji je riješila problem u gore spomenutoj borbi. Tada je bila riječ o koljenu kojim je Mousasi svladao Weidmana, a koje je sudac Dan Miragliotta prvo definirao kao ilegalno, da bi se zatim konzultirao s kolegom Johnom McCarthyjem koji se nalazio izvan oktogona i koji je pregledao snimku te ustvrdio da je koljeno zapravo bilo sasvim legalno. Zahvaljujući njegovoj intervenciji, Miragliotta je dvoboj presudio kao TKO pobjedu za Mousasija.

Bivši UFC-ov prvak nije se nikako mogao pomiriti s tom odlukom te je priložio tužbu jer je smatrao da u New Yorku ne postoji pravilo prema kojem se može koristiti snimka. Komisija ga je ubrzo demantirala, a ovih je dana i jasno precizirala pravila kako bi se u budućnosti izbjegle slične situacije (možda već i idućeg vikenda na UFC-u 217 kojeg predvode Michael Bisping i Georges St-Pierre).

“Pogledali smo što se dogodilo u Mousasijevoj borbi i shvatili smo da moramo biti prilično jasni kada govorimo o upotrebi ponovljene snimke”, izjavio je Kim Sumbler iz NYSAC-a, a točke iz pravilnika donosimo vam u nastavku članka.

1. Kada je dostupna adekvatna tehnologija, ponovljenu snimku može upotrijebiti sudac u ringu kako bi pregledao određeni dio borbe i odredio ispravan ishod.

2. Ponovljena snimka može se koristiti nakon što je borba službeno zaključena, ali prije nego što je ishod službeno objavljen u ringu.

3. Samo je sudac iz ringa ovlašten za pokretanje pregleda ponovljene snimke.

4. Sudac iz ringa mora osobno pregledati snimku spornog dijela na monitoru koji je namijenjen tome.

5. Sudac iz ringa može se konzultirati s drugim (zamjenskim) sucem kako bi donio ispravnu odluku.

6. Samo je sudac iz ringa ovlašten donijeti konačnu, službenu, odluku o ishodu borbe nakon pregleda snimke.

7. Borba se ne može nastaviti nakon pregleda snimke.

8. Ništa u ovom pravilniku ne može zaustaviti Komisiju da pregleda video dokaze kako bi se uvjerila u ispravnost odluke nakon što se ista objavila u ringu.


PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI