Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Popularna JoJo Calderwood ugovorila novu UFC borbu | Fight Site

Popularna JoJo Calderwood ugovorila novu UFC borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.07.2018 10:59h Autor:

Joanne Calderwood

Nova borba ugovorena je za UFC Fight Night 135 event, kojeg 25. kolovoza predvode Justin Gaethje i James Vick. U Lincolnu će se boriti Joanne Calderwood i Kalindra Faria, borkinje UFC-ove muha kategorije.

Ova borba zapravo je prilika za povratak Calderwood (11-3, 3-3 UFC), vrlo popularne 31-godišnje borkinje iz Škotske, koja je krajem 2014. godine pristigla u UFC uz velika očekivanja. Nije loše krenula, no onda su se pojavili problemi sa skidanjem kilograma, odnosno 168 centimetara visoka borkinja bila je jednostavno prevelika za slamka kategoriju.

Sada će po prvi puta službeno nastupiti u muha kategoriji, gdje je već 2016. godine odradila “probnu” borbu, kada je savladala Valerie Letourneau. Nakon toga je doživjela dva poraza, prvo od Jessice Andrade, a nakon toga i kod kuće u Glasgowu od Cynthie Calvillo, što joj čini trenutni negativni niz. Posebno joj je teško pala posljednja borba, jer je između ostalog i pala vagu, no uvođenjem njena prirodne kategorije mogla bi napokon potvrditi svoj talent, o kojim se vrlo glasno pričalo kada je UFC-u pristupila sa skorom 8-0, kroz dvadesetu sezonu Ultimate Fightera.

U Lincolnu je čeka Kalindra Faria (18-7-1, 0-2 UFC), 31-godišnja Brazilka koja je u svoja dva UFC nastupa doživjela poraza od More Romero Borelle i Jessice Eye. Protiv Eye je ostavila dobar dojam, no ipak je izgubila podijeljenom odlukom pa joj je UFC odlučio dati ovu priliku. No, realna situacija je ta da je ovo zapravo borba za JoJo, kojom bi se trebala smjestiti unutar rankinga nove divizije te krenuti prema njenom vrhu. U svojoj je domovini nevjerojatno popularna i njen uspon svakako je u interu njezinih poslodavaca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI