Ponzinibbio želi borbu s Dos Anjosom za izazivača: Od tri pobjede, dvije je ostvario protiv staraca

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.12.2017 21:27h Autor:

Santiago Ponzinibbio

Među žestokom konkurencijom u UFC-ovom velteru, na neki se način ističe ime Santiaga Ponzinibbia kao borca koji polako gradi svoj put prema vrhu. Do sada nije bio previše glasan, ali sada vjeruje kako je došao jednu borbu do napada na titulu prvaka.

Ponzinibbieva subotnja pobjeda nad Mikeom Perryem bila mu je šesta u nizu, a impresivan nastup je svakako dodatna referenca njegovim ambicijama. Argentinac s pravom gleda prema tituli prvaka, no zna da još nije dogurao do tamo, ali vjeruje kako bi jednom borbom mogao osigurati svoje mjesto. Zato je odlučio prozvati još jednog borca koji je u subotu slavio, Rafaela Dos Anjosa.

“Znam da mi UFC sada neće dati borbu za titulu jer je Tyron Woodley ozlijeđen pa zato mislim da bi mi trebali dati Dos Anjosa. Mi se trebamo međusobno boriti, a pobjednik naše borbe se treba boriti za titulu. Mislim kako je to dobra i zanimljiva borba, Dos Anjos je protiv Lawlera odradio jako dobru borbu. Sviđa mi se kao borac, no mislim da ne zaslužuje borbu za titulu jer ima tri borbe u ovoj diviziji. Pobijedio je Saffiedinea koji je star i potrošen tip, zatim je pobijedio Magnya, koji je je jako dobar dobar, ali pobjeda protiv Lawlera nije toliko vrijedna jer je također star i baš se ne nalazi u najboljem razdoblju svoje karijere”, rekao je Santiago na pitanje o tome tko se treba boriti za titulu.

On vjeruje kako sve reference posjeduje, pa ih je odlučio dodatno naglasiti. 31-godišnji Ponzinibbio u karijeri ima impresivan skor 26-3, uz 20 pobjeda prekidom, a kao UFC borac je ostvario osam pobjeda i dva poraza, s tim da si sam računa i dvije pobjede na brazilskom Ultimate Fighteru, gdje je došao do finala druge sezone, no nije mogao nastupiti zbog ozljede.

“Imam šest pobjeda u nizu i ukupno deset pobjeda u ovoj diviziji. Mislim da bi bilo prebrzo da Dos Anjos već sada dobije napad na titulu, no ukoliko pobjede mene bi to bilo potpuno zasluženo. Ja sam spreman i za prvaka, spreman sam biti idući prvak. Imam šest pobjeda u nizu i nekoliko pobjeda nokautom u prvoj rundi te sam gledateljima uzbudljiv borac. Svaku svoju borbu bio sam kandidat za bonus, nekada ga dobijem, nekada ne, no svakako sam uzbudljiv borac koji je sve bliže tituli”, izrekao je još malo vlastitog marketinga.

U velter kategoriji je svakako žestoka konkurencija, većina boraca nema ništa ugovoreno i na UFC matchmakerima je da kvalitetno upare borce tako da malo raščiste situaciju. Puno toga će ovisiti i o tome kada će Tyron Woodley biti spreman boriti se. Znamo da je ozlijeđen, ali ne možemo ne primijetiti kako je ta ozljeda naglo nestala kada se spominjala mogućnost borbe protiv Natea Diaza na UFC 219.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI