Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ponzinibbio nokautirao Magnya pred svojim sunarodnjacima, Lamas završio Elkinsa pred kraj borbe | Fight Site

Ponzinibbio nokautirao Magnya pred svojim sunarodnjacima, Lamas završio Elkinsa pred kraj borbe

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.11.2018 09:20h Autor:

Santiago Ponzinibbio

UFC je održao svoj prvi Fight Night u Argentini, na kojem je domaći ljubimac Santiago Ponzinibbio upisao veliku pobjedu nad Neilom Magnyem, nokautom u četvrtoj rundi. Ricardo Lamas savladao je Darrena Elkinsa prekidom pred kraj borbe, a velike pobjede upisali su debitanti Ian Heinisch i Johnny Walker. Pobjede na glavnom programu upisali su još Marlon Vera i Cynthia Calvillo.

Santiago Ponzinibbio je protiv Neila Magnya tražio svoju sedmu pobjedu u nizu, ali i situaciju u kojoj bi mogao ostaviti dojam koji bi ga doveo na korak do napada na titulu. Upravo zbog toga je Argentinac od početka krenuo ofenzivno i odlučno napraviti stvari koje će se teško zaboraviti. Tako već u samom uvodu borbe radi štetu na Magnyeovom oku te do kraja runde nastavlja pritiskati i napadati. Magny je većinom kontrirao prednjim direktom, kojim je pogađao, ali bili su to udarci koji rade zanemarivu štetu. Na samom kraju runde je Magny teško uzdrman udarcem te u drugu dionicu ulazi još uvijek oštećen time. Ponovno gledamo istu sliku, no Ponzinibbio sada uvodi nešto novo. U pitanju su bili low kickovi, a već prvi od njih je Magnya iznenadio i poslao na pod. Dogodilo se to još jednom u rundi. Jedan udarac Magny pravi štetu Ponzinibbiu te dolazi i do kratkog prekida zbog krvarenja, no ovaj se nakon toga vraća još agresivniji i brzo je Magny još jednom na podu od low kicka, a do kraja runde smo vidjeli i rušenje. Ovo je gotovo sigurno bila 10-8 runda za Argentinca.

Treća runda donosi najboljeg Magnya do tada, barem po kvaliteti udaraca koje je pogađao. Domaći borac i dalje je ofenzivni agresivac koji mu nije dao niti sekundu vremena da uzme daha i pokuša razmišljati. Ovu rundu nije bilo onakvih kickova koji bi Magnyu radili zapravo najveću štetu u borbi. Njih je Ponzinibbio sačuvao za četvrtu rundu u kojoj je borbu završio. I nije dugo trebalo da ponovno jedan sjedne tako da Magnya pošalje na pod, ali ovog puta se on odmah ustao, nakon što je vidio da njegov protivnik nema nikakve namjere odlaska u parter. Vrlo strpljivo radio je Ponzinibbio, a nakon još jednom kicka koji Magnya šalje na pod, Herb Dean bio je blizu toga da prekine borbu. Za Magnya bi mu to svakako bilo bolje, jer pustivši borbu se dogodilo ono što se moglo očekivati. Ponzinibbio u jednom trenutno Magnya dovodi do samog ruba kaveza, odakle pogađa desni kroše, a ovaj se ruši u besvjesno stanje. Jedan izuzetno ružni i nepotrebni nokaut. Borba je mogla biti prekinuta i ranije, budući da je Santiago Ponzinibbio napravio sve što je trebao za svoju sedmu pobjedu u nizu.

Ricardo Lamas otvorio je borbu protiv Darrena Elkinsa sporije nego što je itko očekivao i rano je u problemima nakon serija preciznih udaraca u glavu. Počinje tražiti priliku kroz klinč, no bez pravih uspjeha i prva runda kroz većinu vremena pripada Elkinsu. Lamas kreće ozbiljnije u drugoj, nakon što je pronašao low kickove kao efektno oružje. Već nakon prvih je Elkins usporio i situacija se polako mijenja prema onoj koji odgovara bivšem izazivaču. Ulaskom u treću rundu vidi se već velika šteta na Elkinsovom licu, a njegov tim bio je uvjeren da je uzeo i drugu rundu. Da se o tome ne bi raspravljalo ipak se Lamas uspio pobrinuti prije kraja borbe. Nakon četiri minute svog najboljeg perioda u ovoj borbi, Lamas je otišao u parter, a tamo je brutalnim udarcima doveo do toga da sudac odluči prekinuti ovu borbu.

Dva debitanta ostvarili su važne pobjede, gdje je posebno impresivna ona brazilskog borca Johnnya Walkera. Ovaj udarač riješio je Khalila Rountreea Jr. nakon manje od dvije minute, a sam nokaut izgledao je brutalno. U pitanju je bio lakat iz klinča nakon kojeg se Rountree odmah našao na podu bez ikakve šanse za nastavak borbe. Ian Heinisch je za svoju pobjedu morao raditi 15 minuta, no ona je bila čista i apsolutno zaslužena. Dugogodišnji brazilski član UFC-a, Cezar “Mutante” Ferreira, nije izgledao niti približno onome što je potrebno za doći do prednosti u ovoj borbi.

Marlon Vera odradio je veliki preokret, čime je razočarao argentinske fanove, budući da je domaći borac Diego Cannetti dominirao prvu rundu. Ipak, “Chito” je u drugoj rundi aktivirao sve što ima, prvo je “Ninju” uzdrmao, a onda i ugušio, nakon samo dvije minute druge dionice. Pobjedu nakon odrađene suspenzije, ali i nakon drame na vaganju, ostvarila je Cynthia Calvillo. Ona je ugušila Polianu Botelhu krajem prvu runde, čime bi ponovno trebala postati zanimljivo ime ženske slamka divizije.

Na uvodnom programu je do osme pobjede u nizu došao Michel Prazeres, ekspresnim nokautom nad Bartoszem Fabinskim. Alexandre Pantoja potvrdio je status jednog od najboljih grapplera u promociji savladavši Ulku Sasakija polovicom prve runde, a preostale četiri borbe, ujedno prve na programu, su sve otišle do sudačke odluke. Austin Arnett savladao je Humberta Bandenaya, Laureano Staropoli je debitirao kod kuće pobjedom nad Hectorom Aldanom, Jesus Pinedo bio je bolji od Devina Powella, a Nad Narimeni je savladao Andersona Dos Santosa.

UFC Fight Night 140 – Rezultati

Santiago Ponzinibbio def. Neil Magny – KO (R4 2:36)
Ricardo Lamas def. Darren Elkins – TKO (R3 4:09)
Johnny Walker def. Khalil Rountree Jr. – KO (R1 1:57)
Ian Heinisch def. Cezar Ferreira – jednoglasna sudačka odluka
Marlon Vera def. Guido Cannetti – SUB (R2 1:31)
Cynthia Calvillo def. Poliana Botelho – SUB (R1 4:48)

Michel Prazeres def. Bartosz Fabiński – SUB (R1 1:02)
Alexandre Pantoja def. Ulka Sasaki – SUB (R1 2:18)
Austin Arnett def. Humberto Bandenay – jednoglasna sudačka odluka
Laureano Staropoli def. Hector Aldana – jednoglasna sudačka odluka
Jesus Pinedo def. Devin Powell – jednoglasna sudačka odluka
Nad Narimani def. Anderson dos Santos – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI