Ponovno ugovorena sjajna borba UFC-ove lake kategorije između Feldera i Vicka

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.11.2018 17:36h Autor:

Paul Felder i James Vick

Još jedna borba dogovorena je za UFC-ove programe u 2019. godini. Na prvi PPV event, UFC 233 koji se održava 26. siječnja u Anaheimu, odlaze Paul Felder i James Vick.

U pitanju je borba koja je već bila ugovorena za jedan od ovoljetnih evenata, no na kraju je Vick napustio dvoboj kada je dobio priliku predvodi Fight Night mjesec dana kasnije, gdje se suprotstavio Justinu Gaethjeu. To mu baš i nije bio najbolji potez, budući da je u toj borbi nokautiran u prvoj rundi, čime je prekinut njegov niz od četiri pobjede.

31-godišnji Vick (13-2, 9-2 UFC) inače je svakako jedan od boraca s najboljim omjerom unutar UFC-ove kategorije do 70 kilograma te uz svoje ime ima pobjede protiv boraca protiv Francisca Trinalda, Josepha Duffya, Abela Trujilla i Jakea Matthewsa, dok su bolji od njega bili tek Gaethje i Beneil Dariush. U spomenutoj borbi protiv Gaethjea imao je veliku priliku, koju mu je UFC dao nakon što je dugo isto javno tražio, no na kraju se nije proslavio i ponovno je u situaciji gdje mora graditi svoj put.

To će pokušati preko još jednog borca koji ima jednake ambicije. To je Paul Felder (15-4, 7-4 UFC) koji je također poražen u svojoj posljednjoj borbi. No, ta borba protiv Mikea Perrya bila je u velteru, a sada se Felder ponovno vraća u svoju diviziju, gdje je unutar niza od tri pobjede, odnosno s pet pobjeda u posljednjih šest nastupa. U pitanju je borac koji većinu svojih borbi završava nokautom i Vick će se morati toga pripaziti, jer u oba svoja poraza je pokazao kako njegova brada baš i ne može podnijeti pravi udarac.

Ova oba borca nalaze se na službenoj UFC-ovoj ljestvici lake kategorije. Felder je ponovno na nju ušao, i to na 15. mjesto, nakon što je promociju napustio Eddie Alvarez, dok se Vick nalazi četiri mjesta iznad njega, s pogledom usmjerenim prema Top 10, koji mu je prošlu borbu izmakao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI