Ponovno ugovorena borba Glovera Teixeire i Iona Cutelabe

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.02.2019 09:45h Autor:

Glover Teixeira i Ion Cutelaba

Nakon što je borba ugovorena za prvi ovogodišnji UFC event otpala, Glover Teixeira i Ion Cutelaba ponovno su upareni. Brazilac i Moldavac susresti će se na UFC on ESPN 3 priredbi, koja se održava krajem travnja u Miamiu.

Prvobitni datum ovog duela nije se ostvario budući da se Cutelaba ozlijedio te je nekih dva tjedna prije borbe istu morao otkazati. Umjesto njega je na program uskočio Karl Roberson, a Teixeira (28-7, 11-5 UFC) je slavio gušenjem u prvoj rundi. Nakon borbe je zatražio brazilski duel protiv Shoguna Rue, no čini se kako je UFC u startu ima jako dobar razlog zašto ga želi gledati protiv Cutelabe. Tako se sad ta borba ponovno ugovorila.

Ovaj dvojac odlazi na priredbu koja će biti treća UFC priredba emitirana na glavnom ESPN kanalu i održava se 27. travnja. Zanimljivo je kako je u pitanju tek drugi UFC event koji dolazi u Miami, najveći grad savezne države Floride, savezne države koja je dala American Top Team i sada već bivše Blackzillianse. Ovo je ujedno prva službeno najavljena borba za isti, iako se podosta glasno priča kako će ga predvoditi još jedna ranije ugovorena pa otkazana borba. U pitanju je ona između Yoela Romera i Paula Coste.

Cutelaba (14-3, 3-2 UFC) je trenutno unutar niza od dvije pobjede. 12 od njegovih 14 pobjeda u dosadašnjoj karijeri došlo je prekidom u prvoj rundi i nema sumnje kako će tako nešto tražiti i protiv Teixeira. Glover je, s druge strane, najavio kako više ne namjerava biti “brawler”, nego da će se boriti pametno. To je djelomično i pokazao u borbi protiv Robersona, iako je u startu krenuo slično svom starom stilu te je upao u probleme iz kojih se izvukao. Cutelaba je već pokazao da upada u probleme nakon što izađe iz prve runde i sigurno će Brazilac pokušati prvo ga umoriti pa onda krenuti u ozbiljnije napade. U svakom slučaju, ovo je na papiru izuzetno zanimljiva borba.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI