Poništena borba sa subotnjeg brazilskog Fight Nighta (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.11.2016 18:18h Autor:

Barroso vs. Stewart

Vrlo kontroverzna borba koja je otvorila subotnji UFC Fight Night 100 na kraju je ipak poništena, nakon što je komisija pregledala snimku i donijela odluku kako je udarac glavom utjecao na borbu.

Bila je to borba između debitanta Darrena Stewarta i Francimara Barrosa, koja je vrlo brzo došla do svog kraja. Amerikanac je došao do klinča te pokušao srušiti Barroso, a prilikom guranja ga je pogodio glavom u lice. Barroso je reagirao tako što se uhvatio za lice i vrlo brzo pao, a Stewart je završio posao udarcima u parteru.

Na prvi dojam gotovo nikome nije bilo jasno što je dovelo do Barrosovog pada, pa tako niti sucu borbe, kao niti ljudima oko kaveza. Barroso se bunio da je bio pogođen glavom, no Stewart je proglašen pobjednikom tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Ipak, dva dana nakon borbe je snimku pregledala komisija, koja je odlučila kako je do prekida došlo ilegalnim udarcem te je odluka poništena, odnosno borba postaje “no contest”. Iako nije bila riječ o namjernom udarcu, on je utjecao na borbu, a jedinu grešku možemo pripisati sucu u kavezu koji to nije odmah primijetio.

Ispod teksta možete vidjeti snimku incidenta.

Videozapis objavljuje Marcelo Ferretti (@fightclubbr)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI