Poljski eksperiment objavio službeno umirovljenje

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.08.2014 13:01h Autor:

Soszynski i Pokrajac

Poljsko-kanadski MMA borac i član UFC-a, Krysztof Soszynski, objavio je kraj svoje relativno uspješne MMA karijere. Posljednju borbu upisao je 2011. godine, kad je poražen od Igora Pokrajca.

Krysztof Soszynski (26-12-1, 6-3 UFC) odlučio je reći konačno zbogom svojoj MMA karijeri, nakon što gotovo tri godine nije upisao niti jedan nastup, odnosno od poraza koji je doživio ekspresnim nokautom od strane Igora Pokrajca. Poljak je sam objasnio što mu se dogodilo nakon te borbe.

"Bilo je to prvi put da sam doživio pravi hladni nokaut. Moj mozak se nije probudio niti 40 minuta nakon borbe. Postoji jedan interview koji sam dao nakon borbe, a da se ja toga uopće ne sjećam. Sjećam se dolaska u kavez i nakon toga ništa, iduća scena mi je gdje sjedim potpuno obučen i već istuširan, a Joe Silva mi govori kako će biti sve u redu te da upravo idem na CT u bolnicu", rekao je Krysztof.

Dodao je da je imao namjeru vratiti se: "Želio sam odraditi još jednu borbu koju sam imao po ugovoru, dobio sam datum i počeo se pripremati, a onda me trening partner na sparingu pogodio u bradu i mozak mi se jednostavno izgasio. Kao da je jednostavno odbio nastaviti."

Soszynski je uvijek bio vrlo atraktivan borac, ostvario je 26 pobjeda u karijeri, od toga 21 završivši protivnika, a prije borbe s Pokrajcem bio je na skoru 6-2 unutar UFC-a i na putu prema Top 10 poretku. Nažalost, ta borba mu je bila i posljednja, a kaže kako još uvijek postoje posljedice. Ima problema s brojanjem unazad od 20 do 0, gotovo da ne gleda TV, a većinu vremena provodi u čitanju o moždanim problemima.

U stanju je koje ga je jednostavno primoralo na umirovljenje: "Ne pogoršava se, no nažalost nije niti puno bolje. Jučer sam razgovarao s mojom suprugom, a danas ću je vjerojatno ponovno pitati isto pitanje, jer se ne sjećam što mi je rekla. To su te male stvari koje me muče i smetaju mi. Dobra je stvar što nema gubitka dugotrajnog pamćenja niti išta slično, ali i te male stvari smetaju i volio bi ih se riješiti", rekao je na kraju.

Osim borbe s Pokrajcem, Soszynski se sastao i s Goranom Reljićem, kojeg je savladao odlukom, a u svojoj karijeri ima upisane i pobjede protiv Briana Stanna i Stephena Bonnara. U UFC je došao preko osme sezone Ultimate Fightera, u kojoj je bio sudionik.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI