Poljak dobio godinu dana suspenzije radi iste tvari na koju su pali Jones i Lesnar

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.03.2018 09:36h Autor:

Michal Oleksiejczuk

Drugi ulazak Michala Oleksiejczuka u UFC-ov Octagon će malo morati pričekati. Naime, u utorak je Atletska Komisija države Nevade odlučila suspendirati ovog poluteškaša radi testiranja koja su provedena uoči njegovog UFC debija koji se dogodio na UFC-u 219 na samom kraju 2017. godine.

Oleksiejczuk je, naime, bio pozitivan na clomiphen, spoj koji služi kao anti-estrogen. Rezultat pada na doping testu je jednogodišnja suspenzija, ali i kazna od 3600 dolara što predstavlja 30% od njegovog cjelokupnog honorara koji je iznosio 12 tisuća dolara.

Osim suspenzije i globe, njegova pobjeda protiv Khalila Rountreeja jednoglasnom odlukom sudaca je također preinačena u No Contest.

Clomiphen je očito vrlo popularno sredstvo koje se zloupotrebljava u UFC-u s obzirom da je Oleksiejczuk samo jedan u nizu boraca koji su uhvaćini koristeći upravo ovaj nedozvoljeni spoj. Osim njega, poznatiji slučajevi su oni Jona Jonesa, Brocka Lesnara, Jesseja Taylora i Nicka Roehricka.

Godina dana suspenzije koju je dobio Poljak od strane Komisije je dobra vijest za njega jer mu tek slijedi odluka USADA-e – UFC-ovog anti-doping partnera. S obzirom na njihov oštriji pristup i veće kazne, za očekivati je da se Oleksiejczuk suoči s potencijalnom većom suspenzijom.

Podsjećamo kako je Poljak trebao debitirati u UFC-u protiv Iona Cutelabe na UFC-u 217, no tada je Moldavac morao odustati od nastupa zbog svojih problema s USADA-om. 23-godišnji Poljak u profesionalnoj karijeri sada ima 12 pobjeda, 2 poraza i 1 NC.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI