Pokrajčev trener iz Toronta: Nakon ove pobjede više ništa nije isto kao prije

UFC 11.12.2011 19:56h Autor:

Photo by Marko Petrak

Nokaut protiv Krysztofa Soszynskog nije samo vrhunac karijere za Igora Pokrajca. Sjajna noć u u Torontu definitivno je i dokaz kvalitete njegovog boksačkog trenera Gorana Babića “Hambija”. Od kada je Pokrajac prije dvije godine počeo raditi s novim trenerom, doživio je veliki napredak u svojim stand up tehikama koje svakim novim UFC nastupom izgledaju sve opasnije i kvalitetnije.

Nokaut protiv Todda Browna, a sada i brutalno uspavljivanje Krysztofa Soszynskog, dokaz su da Pokrajac u svojim šakama ima ozbiljno oružje koje može biti opasnost za svakog borca UFC-ove poluteške divizije.

“Ovu kombinaciju koja je upalila, trenirali smo konstantno i vjerovali smo da bi baš tu mogli naći prostora za Soszynskog. Presretan sam što se dogodilo točno ono što smo planirali, analizirali i trenirali. Mislim da smo napokon dokazali našoj javnosti da Igor ima ozbiljne kvalitete. Nitko nije od čelika i svatko od dobrog udarca pada. Ja sam boksački trener i bio sam 100 posto uvjeren u ovakav scenarij”, izajvio je Babić u razgovoru za Fight Site samo nekoliko sati nakon svog najvećeg uspjeha karijere.

“Ovo je MMA. Od jednog dobrog udarca svatko pada i jedan dobar udarac s malim rukavicama može odlučiti karijeru”, dodaje “Hambi”.

Babić je svjestan da je ispred njega, Pokrajca i čitavog Top Teama, još uvijek veliki posao…

“Ne treba se sada dizati u nebesa jer ima još puno stvari koje treba popraviti. One će, naravno, ići naprijed svakim novim treningom. No, istina je da više ništa nije nakon ove pobjede kao prije. Nastavit ćemo dalje raditi i usavršavati nove detalje i učiti nove stvari”, kaže MMA stručnjak koji se htio posebno zahvaliti svima na podršci.

“Hvala svima koji su bili uz nas i koji su navijali. Hvala i onima koji nisu vjerovali u pobjedu, ali su svejedno navijali za Igora.”

Pokrajčev trener nam je otkrio i nekoliko stvari iza kulisa. Što se događalo prije i poslije meča sa Soszynskim…

“Krysztof je jedan stvarno odličan dečko i vrlo korektan sportaš. Prije meča mi se činio prilično nervozan i napet, dok je Igor bio fokusiran i miran. Jednostavno se čudno ponašao. No, takav je ovaj sport. Kada se ulazi u borbu, tu nema emocija i bolji pobjeđuje.”

“Nakon meča Kanađanin je bio u velikoj depresiji. Ničeg se nije sjećao i nije mu bilo jasno što se dogodilo”, zaključuje Babić.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI