Pokrajac spektakularnom i hrabrom predstavom do treće UFC pobjede u nizu!

UFC 16.05.2012 03:54h Autor:

Pokrajac i Maldonado

Igor Pokrajac je sjajnim nastupom u američkom Fairfaxu, na UFC on Fuel 3 priredbi, stigao do treće pobjede u nizu i četvrte ukupno u najjačoj svjetskoj MMA promocije. Hrvatski borac je jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri spektakularne runde dvoboja svladao Brazilca Fabija Maldonada.

Dva suca su nakon 15 minuta prednost u sve tri runde dali Igoru, dok je jedan bodovao s 2:1. Novim slavljem, naš je majstor napravio velik korak prema samom vrhu kvalitetom natrpanje kategorije do 93 kilograma.

Mnogo stvari, koje su se pretpostavljale prije početka samog dvoboja, su se pokazale kao istina. Jedna od njih je i ta da obojica boraca imaju zaista granitne brade. Tijekom tri runde i Maldonado, ali i Igor, našli su se u izuzetno teškim situacijama, no ostali su na nogama izmjenjujući teške udarce s obje strane. Posebno impresivnu bradu ima Brazilac koji je u najmanje tri navrata preživio nokdaun na nogama. Da nije tako Pokrajac bi ubilježio i treći uzastopni trijumf prekidom s obzirom na sve što je pokazao u Faifaxu.

Meč je krenuo gotovo perfektno za našeg borca. Igor je uspio srušiti Maldonada i stići do dominantne “polugard” situacije iz koje je imao dobru priliku ugroziti svog protivnika. Nažalost, osim što je kvalitetno kontrolirao situaciju na podu, hrvatski MMA majstor nije uspijevao napraviti neku veću štetu. Na koncu se odlučio na pokušaj gušenja s leđa, no umjesto ugrožavanja svog protivnika, skliznuo je s Maldonada i on se našao u nezavidnoj doljnjoj poziciji. Čim se dvoboj nastavio na nogama, Brazilac je uspio plasirati odličnu seriju i uzdrmati Pokrajaca koji je u tim trenucima preživio pravu kišu udaraca, no nekako je stigao do druge runde.

I u drugoj dionici smo gledali pravi rat. Maldonado je dominirao u klinču kratkim aperkatima i krošeima, a Pokrajac je vraćao odličnim koljenima koja su u nekoliko navrata pronalazila pravi put do brazilčeve brade. Na samom kraju prilično izjednačene runde Maldonado je uspio iz jedne situacije meč prebaciti na parter, no nije bilo dovoljno vremena da nešto ozbiljnije napravi iz polugard pozicije.

U konačnu rundu Igor je ušao bolje, te je vidno isrpljenijeg protivnika u najmanje dva navrata uspio dobro ispogađati odličnom kombinacijom koja mu je prolazila cijeli meč (zadnji direkt, lijevi kroše). No, Maldonado se na kraju vraća pa smo imali prilike gledati okršaj spuštenih šaka koji je publika u Faifaxu nagradila ovacijama. Unatoč tome što je odluka otišla na Pokrajčevu stranu, valja čestitati i Maldonadu na srčanoj i hrabroj borbi.

Pokrajac sada u UFC-u ima odličnih 4:3, dok je Maldonadu ovo bio drugi uzastopni poraz nakon Kylea Kingsburyja.

Snimka cijele priredbe, kao i meča Pokrajac vs. Maldonado, raspoloživa je na Fight Channel PPV-u (kanal 25, MaxTV) čitavu srijedu 16. svibnja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI