Pokrajac: Najviše sam se bojao na meču u Zadru protiv 145 kg teškog diva!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.10.2011 09:42h Autor:

Igor Pokrajac (Photo by Marko Petrak)

“Tko kaže da se ne boji, taj laže. Na jednog to utječe više, na drugog manje, no radi se o pozitivnom strahu, kojeg će prije borbe zamijeniti adrenalin. Kad si u kavezu, tada je gotovo, više nema brige. Zapravo, najviše me strah bilo 2005. godine, borio sam se u Zadru, preko puta mene bio je divovski borac, visok 205 centimetara, težak 145 kg. Rekao sam si: Ovo moram dobit, cura me došla prvi puta gledati! Meč sam pobijedio, a s Anastazijom sam se ovog mjeseca oženio”, izjavio je Igor Pokrajac u velikom intervjuu za tjednik Max.

Igora se prisjetio svojih početaka…

“Nikad kao klinac nisam mislio da ću bit ‘karate kid’. Iz Trnskog sam išao na Jarun, trenirao kanu jednoklek. Igrom slučajeva, na Kineziološkom faksu sam jedno od predavanja imao i hrvanje, svidjelo mi se. Mirko Filipović se u to doba pripremao za svoj prvi meč u slobodnoj borbi protiv Kazuyukija Fujite, tražio je sparing partnera hrvača. I tako smo se upoznali, nastavio sam trenirati s njime. Kako sam svakodnevno radio s jednim od najboljih boraca na svijetu, odlučio sam i ja probati. Pobijedio sam prvi meč prekidom u prvoj rundi, zatim u jednoj večeri nakon tri borbe osvojio turnir i kad sam vidio da me ide, nastavio. Mirko mi je pomogao da dobijem ugovor od UFC-a, kada je on s Fertittom potpisivao svoj prvi ugovor, zatražio je da ga i ja dobijem. Bez njegove pomoći teško bih to uspio”, otrkiva Poki kojeg za otprilike dva mjeseca čeka dvoboj s Krysztofom Sosynskim i šesti ulazak u oktogon.

Što misli o dvoboju Cro Cop vs. Roy Nelson i pivskom trbuhu “Big Countryja”?

“Pustite taj trbuh, svi misle da će Mirku biti lako, ali taj ima čvrstu bradu, bombu u ruci. Mirkova su tu šansa udarci nogama, low-kickovi, koji bi Nelsona paralizirali. To, nažalost, nije radio protiv Franka Mira. Trebao bi ga agresivno napadati, napraviti od njega vreću koja će primati udarce. Mislim da bi to Cro Copu bila dobitna kombinacija. Što se ostalih UFC-ovih teškaša tiče, mislim da Alistair Overeem može dobiti Brocka Lesnara, ali se neće moći nositi s Juniorom Dos Santosem i Cainom Velasquezom, pa neće ni uzeti naslov”, smatra Pokrajac.

Ostatak intervjua pročitajte u tjedniku Max!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI