Pokrajac analizira Miočić vs. JDS – Tko bolje udara, a tko bolje hrva?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.05.2017 12:20h Autor:

Igor Pokrajac i Junior Dos Santos

Hrvatski UFC borac Igor Pokrajac i dalje ne zna konačnu dijagnozu, ali niti vlastitu borilačku sudbinu koju će odrediti ozljeda glave koju je detektirao prije posljednjeg zakazanog meča koji se trebao održati prije nekoliko mjeseci u Las Vegasu.

“The Duke” se i dalje nada da bi se problem mogao riješiti, a on bi svakako volio odraditi još nekoliko mečeva i na najbolji mogući način zaključiti uspješnu karijeru. Dok se sam ne vrati u kavez, Pokrajac će navijati za svoje hrvatske suborce, među njima i UFC prvaka Stipu Miočića koji narednog vikenda u Dallasu brani pojas u teškoj kategoriji.

“Iako će obojica biti iznimno tjelesno spremni, a Dos Santos i iznimno motiviran jer je izazivač i bivši prvak koji se želi vratiti na tron, ja Stipinu prednost vidim u tome da je on psihološki stabilniji borac. Stipe je prvak i ne bi se trebao povlačiti, već ići naprijed, a s kretanjem unazad Dos Santos gubi borbu. Jer, on je izazivač, on bi trebao napadati”, analizirao je Pokrajac u razgovoru za Večernji list.

Igor je povezan s obojicom UFC-ovaca. Stipe mu je dobar prijatelj, ali je u odličnim odnosima i s Juniorom s kojim dijeli isti klub (ATT op.a) i s kojim je proveo mnogo vremena dok su zajedno predvodili UFC u Zagrebu u travnju prošle godine.

Upitan tko je bolji parteraš, a tko bolji boksač, “The Duke” odgovara:

“Obojica su i dobri parteraši, pri čemu je Stipe puno bolji hrvač, no Dos Santos dobro barata džiju-džicu tehnikama. Stipe ima jaku hrvačku bazu, a Dos Santos je jako agilan na podu. Ipak, to će više biti okršaj u stojećem stavu, a do partera će doći jedino ako netko bude uzdrman pa ga ovaj drugi krene završavati. Dos Santos je dulje na sceni i jako je dobar boksač, no Stipe boksa profinjenije”, zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI