Poki je stvarno čvrst momak: Maldonado uputio čak 98 čistih udaraca

UFC 16.05.2012 12:21h Autor:

Statistika - screenshot FightMetric

Kako je najpoznatija svjetska stranica koja se bavi statistikom slobodne borbe, FightMetric, “bodovala” dvoboj Igora Pokrajca i Fabija Maldonada? Suci su noćas u Faifaxu stali na stranu hrvatskog borca i proglasili ga jednoglasnim pobjednikom što je izazvalo dosta kontroverze nakon priredbe.

Brojke, barem one koje se tiču broja udaraca, idu na stranu Maldonada. No, to je nešto što se i očekivalo s obzirom da je Brazilac prekaljeni boksač i njegov stil je upravo takav – baciti što više udaraca i kombinirati pokušaje u glavu i u tijelo.

Maldonado je ukupno u meču uputio čak 215 udaraca od čega je 137 bilo “značajnih”. 98 komada je sjelo na pravo mjesto što čini impresivnih 72 posto. Igor je udarao rjeđe, no čvršće i jače. Ukupno u meču je uputio 111 udaraca pogodivši  64  puta(45 posto preciznosti). Kada se govorio o značajnim udarcima njegova statistika pokazuje 80 pokušaja i 36 pogodaka.

Analizirajući ostale segmente borbe, onda je jasno da je Pokrajac dominirao na hrvačko-parteraškom dijelu. Četiri puta je pokušavao srušiti Brazilca, a to mu je jednom i pošlo za rukom. Dva puta je prošao “guard” da bi jednom prilikom čak završio i u “full mount” poziciji. Maldonado je u čitavom meču samo jednom bio u “polugardu”.

Kada podvučemo crtu, ovo su samo brojke. Realnost govori da je Igor gotovo polovicu prve runde dominirao na parteru i da je uspio proći u najdominantniju poziciju slobodne borbe. Također je u najmanje tri navrata sjajnim lijevim krošeima bacio Brazilca u nokdaun, a sam se našao tek u jednoj kritičnoj situaciji. Da se radi o boksačkom meču, možda bi pobjeda otišla Maldonadu, no ovako smo dojma da je sudačka odluka bila ispravna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI