Pojavio se kao supertalent i oduševio u prva dva nastupa, a otići će kao luzer

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.01.2017 21:20h Autor:

Brandon Thatch

2013. bila je godina u kojoj su se pojavila dva borca koji su oduševila svojim prvim nastupima. Jedan od njih je Conor McGregor, koji je svoj uspon nastavio i dalje te postao najveća svjetska MMA zvijezda. Onaj drugi ipak nema toliko dobru priču, zapravo je sve suprotno. On je Brandon Thatch.

Priča Brandona Thatcha zapravo je jedna od najčudnijih u MMA-u, odnosno njegov pad i niz poraza je teško objašnjiv. No, krenimo od početka. Thatch je u UFC došao 2013. godine uz pompozne najave kao najveći talent velter kategorije i najubojitiji borac koji je posljednjih godina nastupao u UFC-u. Dva nastupa u toj godini su apsolutno potvrdila sve što je uz Thatcha došlo.

Tu je godinu završio sa skorom 11-1, gdje mu je jedini poraz bio još u njegovoj drugoj borbi u karijeri i to podijeljenom odlukom sudaca. Što se tiče 11 pobjeda, skor je bio nevjerojatan, jer je sve protivnike završio u prvoj rundi, a samo jedan je izdržao dulje od dvije i pol minute. Zastrašujući podatak, u koji su se uvjerili UFC borci Paulo Thiago i Justin Edwards, koji su bili brutalno nokautirani.

2014. godinu je proveo uz oporavke od ozljeda, da bi se vratio početkom 2015. godine. Trebao se boriti protiv Stephena Thompsona, no on se ozlijedio, a u velter je došao Benson Henderson. Bila je to borba gdje je Thatch bio bolji borac kroz prve dvije runde, no najiskusnijeg protivnika do tada nije uspio završiti. Treću rundu je Henderson preuzeo kontrolu, da bi u četvrtoj prisiljavanjem na predaju završio Thatcha. Brandon nije dugo čekao i vratio se istog ljeta protiv Gunnara Nelsona, no i tu je brzo završen.

2016. godina trebala je biti godina povratka, a protivnik je bio savršen. UFC 196 u ožujku prošle godine donio mu je Siyara Baharudzada. Borba je bila izjednačena, no u trećoj rundi dolazi trenutak nepažnje i Thatch je nokautiran samo minutu prije kraja borbe, koju bi svejedno izgubio na bodove. UFC mu ipak nije dao otkaz, nego je dobio još jednu priliku na UFC 207, posljednjem eventu u godini.

Tamo se trebao boriti protiv Sabaha Homasia, no on je otkazao borbu tri tjedna prije održavanja, a “short notice” protivnik bio je neiskusni Niko Price. Savršena prilika da Thatch napravi iskorak prema povratku, ali dogodilo se nešto najgore. Nije loše krenuo, no u drugoj polovici runde ga Price ruši i pola minute prije kraja runde završava gušenjem. Tako je Thatch dodatno šokiran.

Budući da mu je to četvrti poraz u nizu, vjerojatno će dobiti otkaz iz UFC-a, kojeg će napustiti kao luzer. I to nakon što je došao uz velike najave te na kraju i potvrdio sve to kroz prve dvije borbe. Što se kasnije dogodilo, teško je objasniti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI