Poirier se ne miri s odlukom Herba Deana, želi diskvalifikaciju Alvareza

UFC 15.05.2017 10:46h Autor:

Alvarez vs. Poirier

Dustin Poirier se ne želi pomiriti s ishodom dvoboja na UFC-u 211 u kojem je njegov meč protiv Eddieja Alvareza proglašen “No Contestom”.

Podsjećamo, sudac Herb Dean je nakon serije (i)legalnih koljena koja je Alvarez “bacio” na glavu Poiriera prekinuo dvoboj u drugoj rundi. Prema pravilima, sudac u tom trenutku prema vlastitoj interpretaciji može odlučiti jesu li udarci bili namjerni ili slučajni. Odnosno hoće li meč proglasiti “diskvalifijacijom” ili “No Contestom”.

Poirier smatra da je oštećen te je angažirao pravnike kako bi podnjeli žalbu Komisiji u Teksasu. On tvrdi da je odluka pogrešna te da je Alvarez trebao biti diskvalificiran. Alvarez se očekivano ne slaže…

“Ovo je borba! Mislio sam da je Dustin uzdrman i vjerovao sam da je malo umoran. Kod prvog koljena sam vjerovao da igra igru s rukama na podu. Sudac Herb je bio vrlo jasan kod takvih stvari i one se ne toleriraju. Mislim da sam ga načeo prvim koljenom. I drugo je vjerojatno bilo legalno, no treće je bilo ilegalno. Vidio sam na snimci naknadno i zato se ispričavam Dustinu”, potvrdio je Alvarez medijima.

I sam predsjednik UFC-a Dana White je nakon meča u vije intervjua izjavio da su mu se koljena činila ilegalna i da je Alvarez trebao biti diskvalificiran. Navodno je i bivši direktor i vlasnik promocije Lorenzo Fertitta poslao poruku Whiteu ustvrdivši da zbog ovakvih stvari UFC pod hitno treba omogućiti sucima pregledavanje snimke. Dakako, problemima su kumovala nova pravila koja, kako se čini, unose dosta pomutnje i kod boraca, ali i kod sudaca.

Trebat će proći neko vrijeme da se svi naviknemo na nove regule…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI