Poirier nije zabrinut: Diaz puno priča, ali se uvijek pojavi na meču!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.08.2018 10:26h Autor:

Ilustracija

Dustin Poirier nije previše zabrinut zbog misterioznih poruka koje odašilje njegov protivnik s UFC-a 230 Nate Diaz, a iz kojih se može iščitati da njegov nastup na toj priredbi nije siguran.

Od kada smo prošlog petka pratili press konferenciju u Los Angelesu, koju je Diaz odlučio napustiti kada je krenula najava meča Khabib vs. McGregor, nitko više nije siguran koji su planovi UFC-ove mega zvijezde.

Diaz je u međuvremenu odaslao dva zanimljiva “tvita”. Na prvom je napisao da se neće boriti na toj priredbi, a drugi, onaj jučerašnji je bio mnogo mističniji te je u njoj stajalo:

“Ne mogu se predati nečemu, kada se oni ponašaju kao govno.”

U razgovoru za MMAFighting Poirier tvrdi da što se njega tiče, brige nema.

“Koliko ja znam, sve je u redu. Ja sam taj koji se bori protiv njega. Da se nešto promijenilo, pretpostavljam da bi mi UFC javio. A nisam čuo apsolutno ništa. Nate priča svašta, ali kada je ugovor potpisan, potpisan je. Nisam siguran je li ikada uopće odustao od nekog meča. Priča svašta prije meča, priča između nastupa, ali kada potpise ugovor, uvijek se pojavi i da sve od sebe svaki puta”, smatra Poirier.

Upitan što misli koji je razlog onakve Diazove reakcije tijekom press konferencije i očitog nezadovoljstva koje je uslijedilo, Poirier odgovara:

“Mislim da je bio uzrujan jer smo mi bili na press konferenciji, a oni su promovirali Conora i Khabiba. A ti momci nisu bili tamo. Ne znam, možda se radilo o tome. Možda smatra da je gubio vrijeme tamo, a oni promoviraju druge. Nije se previše pričalo o ovoj borbi. Ali nisam 100 posto siguran. Ovo je samo što sam čuo.”

Iako smatra da bi on trebao biti taj koji se bori protiv Khabiba Nurmagomedova, Poirier je svjestan veličine meča protiv Diaza. I zato je zadovoljan.

“Ako stavimo titulu sa strane, ovo je drugi najveći meč koji uopće mogu dobiti. Prvi bi bio protiv Conora, to bi bio najveći dvoboj, a onda je tu Nate Diaz. U lakoj kategoriji to su najveći mečevi u ovom trenutku. A Nate je tip kojeg sam  uvijek voliko gledati. Veliki sam njegov fan već dugo vremena. Uvijek sam htio meč protiv njega. Madison Square Garden, to je samo plus jer sam se tamo oduvijek htio boriti. Tamo ima toliko povijesti. Borio sam se svugdje, a sada ću i u toj povijesnoj dvorani. Tako da sve ima smisla.”

“Da je UFC rekao da moram čekati priliku za naslov četiri mjeseca, čekao bih. Ali kako se bore sada Conor i Khabib, sljedeći meč za titulu bi mogao biti tek za 10 mjeseci, a ne želim toliko dugo čekati. Htio sam ostati u ritmu i ovaj meč ima puno smisla”, zaključuje realno 1. UFC “contender” u lakoj kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI