Poirier: Ne želim reći da je Alvarez prljav borac, ali..

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.07.2018 19:00h Autor:

Eddie Alvarez i Dustin Poirier

Nakon što je na UFC on Fox 30 priredbi u drugoj borbi protiv Eddieja Alvareza zamalo ponovno postao žrtva ilegalnih udaraca, Dustin Poirier nije mogao ne kritizirati ponašanje svog protivnika u kavezu.

“Ne želim za nekoga reći da je prljav borac”, rekao je Poirier na pressici nakon borbe. “Ali u prvoj borbi si me pogodio ilegalnim koljenom. U drugoj borbi si pokušao udariti ilegalnim laktom i stisnuo si mi ‘mokrog willyja.’ Moramo negdje povući granicu.”

Poirier se tijekom druge runde našao u nepovoljnom položaju u parteru gdje ga je Alvarez ilegalnim okomitim laktom zamalo udario u potiljak. Sudac je za kaznu Alvarezu oduzeo poziciju i borbu vratio na noge da bi Poirier ubrzo nakon preokrenuo meč u svoju korist i nokautirao Alvareza. Njihov prvi meč na UFC-u 211 prošle godine bio je poništen jer se Alvarez poslužio ilegalnim udarcima koljenom.

No “Diamond” tvrdi da lakat nije bio jedini prljavi potez Alvareza u ovoj borbi.

“Kad sam ga držao u giljotini gurnuo mi je prst u uho i gurao me prema dolje za što ga je sudac opomenuo. No on je odmah nakon toga vratio prst u moje uho. Stoga, radi se o starom psu koji zna puno trikova.”

Odmah nakon prekršaja Poirier je sucu potvrdio da je dobro i da nema nikakve štete, no treći čovjek u kavezu je ipak odlučio Alvarezu oduzeti poziciju.

“Nakon što nas je podigao iz partera sudac mi je u kutu rekao da se radilo o ilegalnom udarcu te da Eddiju oduzima poziciju. I mislim, to je izvan mojih ruku čovječe. Znate? Ne znam je li to napravio namjerno, ali taj me udarac nije ozlijedio. Dao sam im do znanja da sam dobro i da udarac uopće nije sjeo. Pogodio me u vrat ili rame.” 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI