Poirier demantirao Diaza: “Smiri se malo!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.09.2018 18:28h Autor:

Dustin Poirier

Situacija oko UFC 230 eventa i borbe između Natea Diaza i Dustina Poiriera sada već postaje prava trakavica. Nakon što je Nate Diaz izjavio kako njihova borba neće biti za titulu nove divizije jer tako ne želi njegov protivnik, sada je Poirier to demantirao.

Ukratko, ovog tjedna se počelo govoriti kako će UFC uvesti diviziju do 75 kilograma, što bi dovelo do gašenja one do 77, ali i uvođenja još jedne, do 79.5 te da bi borba između Diaza i Poiriera trebala donijeti prvog prvaka. Ipak, danas se pojavila izjava Diaza kako do te borbe neće doći, odnosno da je od UFC dobio informaciju kako njegov protivnik ne pristaje na tu opciju.

Ipak, Poirier je brzo reagirao putem Twittera, gdje je podijelio Diazovu objavu uz komentar:

“Smiri se malo! Ja sam potpuno spreman za borbu.”

Prema prvobitnoj Diazovoj izjavi, čini se kako je on čak spreman otkazati nastup ukoliko ne dođe do nove divizije, odnosno ukoliko njihova borba ne bude za naslov prvaka. To bi bila neka vrsta Diazovog ultimatuma UFC-a, koji nikako nije pošten s njegove strane, no ne bi bio niti prvi ni zadnji koji će tako nešto učiniti. UFC je trenutno u situaciji da im je hitno što prije dobiti glavnu borbu eventa. Nakon što je Madison Square Garden prošle dvije godine dobio po čak tri borbe za titulu, oni si ne žele dozvoliti da ovog puta nemaju niti jednu pa koliko god jak program zapravo bio.

Još uvijek postoji više različitih špekulacija po pitanju eventa, ali UFC-u gori pod nogama i svakako će biti potrebno što prije sve razriješiti. Ukoliko im Diaz zabije nož u leđa i uistinu odustane od borbe, mogu samo upasti u još veće probleme.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI