Pogledajte kako je 23-godišnji Jose Aldo osvojio svoj prvi svjetski naslov (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.11.2017 22:03h Autor:

Jose Aldo

Punih šest godina Jose Aldo je bio na svjetskom vrhu perolake kategorije, otkako je osvojio naslov prvaka WEC promocije, u kojoj su se nalazili najbolji borci svijeta perolake i bantam kategorije. Pogledajte kako je savladao Mike Brown, čime je krenula njegova vladavina.

23-godišnji Aldo je u WEC pristigao samo godinu i pol dana ranije te je za to vrijeme odradio pet borbi, čime je izborio borbu za titulu prvaka. U WEC-u su se tada nalazili svi najbolji svjetski borci najlakših kategorija, a pojas je bio kod današnjeg glavnog trenera za ženski MMA unutar American Top Teama, Mikea Brownea. Brown je bio unutar sjajnog pobjedničkog niza, a u posljednje tri borbe je imao dvije pobjede nad Urijahom Faberom, od toga jednu, onu kojom je osvojio titulu, nokautom u prvoj rundi.

Iako se Aldo dokazao u prethodnim borbama, Brown je bio favorit te se očekivalo kako će smiriti još uvijek mladog Brazilca, ali dogodilo se suprotno. Brown je nokautiran u drugoj rundi, a Aldo je devet puta nakon toga obranio pojas, sve dok ga Conor McGregor nije zaustavio u prosincu 2015. godine. Dva puta je obranio WEC pojas, a nakon toga sedam puta UFC-ov, budući da se WEC, koji je također bio vlasništvo Zuffe, pripojio UFC-u, donijevši i svoje prvaka perolake i bantam kategorije.

Pogledajte tu borbu kojom je Aldo po prvi puta osvojio pojas prvaka. U subotu će ga, protiv Maxa Hollowaya, pokušati po treći puta uzeti, odnosno po drugi puta ekspresno vratiti u svoje vlasništvo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI