Pogledajte Jonesov iskaz: Nepripremljen priznao da je fasificirao USADA-inu dokumentaciju (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.02.2018 10:33h Autor:

Screenshot

Nakon mjeseci čekanja, napokon je ispred Atletske Komisije države Kalifornije u utorak održano saslušanje u slučaju Jona Jonesa. Na koncu je odlučeno da će Jones ostati bez svoje borilačke licence, a morat će platiti i 205 tisuća dolara kazne radi pada na doping testu uoči UFC-a 214 i mečaprotiv Daniela Cormiera.

Više o tome što se događalo na saslušanju možete pročitati na ovom LINK-u:

Jonesu oduzeta borilačka licenca, suspenzija prepuštena na odluku USADA-i

No, pravi “ispit” problematičnog borca čeka tek na saslušanju koje slijedi – onom ispred USADA-e. S obzirom na to da UFC ima ugovor s ovom anti-doping agencijom, ono što se odluči na tom saslušanju bit će konačno. A to znači da Jonesu i dalje prijeti i do četiri godine suspenzije kao prekršitelju ponavljaču.

U utorak, složni su analitičari, i nije bio najbolji dan za Jonesa na saslušanju u Anaheimu. UFC borac uglavnom nije imao odgovore na optužbe koje mu se stavljaju na teret, a branio se nijekajući da je ikada išta svjesno uzeo. Jonesov tim niti nakon mjeseci pokušavanja pronalaska kontaminirane tvari koju je UFC prvak uzeo, a u kojoj su se nalazila nedopuštena sredstva, nije uspio u svom naumu. Nisu pronašli ništa, a njihova obrana se svela tek na teoriju da “Jones nije toliko glup da bi uzeo nešto što mu efektivno ne bi pomoglo u samom meču, a ugrozio bi svoju karijeru”.

Da je Jones na saslušanje stigao nepripremljen i potpuno izvan elementa, moglo se vidjeti i prema tome što je svoju poziciju zapravo učinio još težom kada je priznao da nikada nije pohađao anti-doping tečajeve koje je USADA pripremila za UFC borce i koji su obavezni. Dapače, priznao je da je njegov menadžerski tim to odradio za njega, a onda da su “krivotvorili dokumentaciju”. Nakon ovog šokantnog priznanja ljudi iz Komisije su ga pitali je li razmišljao o promjeni menadžerskog tima, no to je UFC prvaku u tom trenutku bilo smiješno što jasno pokazuje nerazumijevanje situacije u kojoj se nalazi.

Osim toga, Jones je tijekom saslušanja priznao da i dalje pije alkohol što je za njega otegotna okolnost jer je prije nekoliko godina izazvao prometnu nesreću u kojoj je ozlijedio trudnicu, da bi zatim pobjegao s mjesta sudara od policije. Ovo nije bio prvi takav incident jer je ranije pijan smrskao svoj Bentley pa je Komisiju zanimalo je li Jones nešto naučio iz ovih primjera. Ono što su saznali jest da očito nije.

Sve u svemu, bio je to jedan loš dan u sudnici za Jonesa koji sigurno svoju poziciju u čitavom slučaju nije učinio lakšom  nego težom. Dojam je da će se bivši UFC prvak bez nekog čuda i nekih novih dokaza koje bi njegova obrana predočila na saslušanju ispred USADA-e, teško izvući bez dugotrajne suspenzije.

Ako vas zanima kako je Jones izgledao na suđenju, njegovo svjedočenje, kao i čitavo saslušanje možete pogledati u videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI