Pogledajte grappling meč u kojem je MacKenzie Dern pobijedila 40 kilograma težu Gabi Garciu (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.05.2018 23:34h Autor:

MacKenzie Dern i Gabi Garcia

MacKenzie Dern djevojka je koja je do 23. godine osvojila sve što se u svijetu grapplinga i brazilskog jiu-jitsua može osvojiti. U svojoj kategoriji joj nitko nije mogao niti blizu, no prava legenda grapplinga postala je 2015. godine, kad je pobijedila 40 kilograma težu Gabi Garciu, deveterostruku svjetsku prvakinju i trostruku osvajačicu ADCC-a.

Njih dvije susrele su se 2015. godine na Abu Dhabi World Pro openu, odnosno u polufinalu istog. U pitanju je natjecanje u kimonu te naravno apsolutna kategorija, budući da se MacKenzie borila do 60 kilograma, dok je Gabi Garcia uvijek imala između 95 i 100 kilograma. Susrele su se one četiri puta do tada te je Garcia svaki put slavila, ali to ne treba čuditi upravo zbog spomenute razlike u težini i snazi.

Gabi je prije ove borbe imala niz od 51 grappling pobjede za redom, što je nevjerojatno, a jedina dva poraza imala je s početka karijere, gdje su je savladale djevojke njene konstitucije. Ako kažemo da je u grappling svijetu postala ono što je u hrvanju u svoje vrijeme bio Alex Karelin, reći ćemo dovoljno. Svaka koja bi joj pružila imalo ozbiljan otpor mogla bi slaviti kao da ju je pobijedila, sve dok nije došla MacKenzie Dern sa savršenom taktikom.

Američka borkinja pripremila je fantastičnu defenzivnu taktiku, gdje je uspjela brzo navesti Garciu na dobivanje negativnog boda, a tek onda je krenulo ono čime je oduševila. Tehnički je uspjela braniti sve pokušajte toliko snažnije borkinje, da bi tako izdržala do kraja te uspjela slaviti. Fantastično!

Ovog vikenda čeka je drugi UFC nastup. U Brazilu, domovini svojih roditelja, boriti će se protiv Amande “Bobby” Cooper.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI