Pogledajte govor legendarnog Dona Frya prilikom primanja u UFC-ovu kuću slavnih (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.09.2016 19:56h Autor:

Don Frye i Dan Severn

Don Frye jedan je od boraca koji su primljeni ovog srpnja u UFC-ovu Kuću slavnih, a njegov inauguracijski govor samo je jedan od dokaza zašto su Predatora MMA fanovi toliko obožavali.

Frye je u UFC došao preko svog prijatelja Dana Severna, koji je već ranije uspješno nastupao te osvajao UFC turnire, a tim istim slijedom je nakon Severna završio u Kući slavnih, a upravo ga je njegov prijatelj tamo uveo, odnosno predstavio.

Predator je održao jedan fantastičan govor, iz kojeg ćemo ispisati samo neke nama najdraže i najzanimljivije izjave, a na vama je da ispod teksta kliknete na video i pogledate što je sve rekao jedan od općenito najobožavanijih MMA boraca u povijesti.

Inače, danas 51-godišnji Frye je u UFC pristigao 1996. godine, kad je nastupio na UFC 8 eventu, kojeg je odmah i osvojio s tri nokauta, za koje mu je ukupno trebalo tek nešto više od tri minute. Idući turnirski nastup bio mu je na UFC 10, gdje je poražen u finalu od Marka Colemana, da bi krajem iste te godine, 1996., osvoji Ultimate 1996. turnir. Nakon toga je odradio samo još jednu borbu te se prestao boriti 1997. godine, uz skor 11-1.

Ipak, četiri godine kasnije nije mogao odoliti pozivu iz Japana te se uputio u Pride, gdje je vrlo brzo postao miljenik i japanske publike, prije svega zbog svog uvijek agresivnog i otvorenog stila borbe. Nakon četiri pobjede u nizu i dolaska do pro skora 15-1, ipak dolazi do pada. U idućih pet borbi je bez pobjede, da bi nakon toga otišao u promociju Hero’s gdje ipak upisuje tri trijumfa nad manje kvalitetnim japanskim borcima. U Pride se kratko vraća 2007. godine te gubi od Jamesa Thompsona, da bi svoju posljednju borbu odradio 2011. godine, kad je u Americi poražen od Rubena Villareala. Karijeru je završio s profesionalnim skorom 20-9-1.

“Zahvalio bih se Danu Severnu što me uopće uveo u UFC. Prolazio sam kroz svoj prvi razvod i tražio sam način kako da zaradim nešto novaca i usput prebijem nekoga. Par puta me konj pogodio u glavu, pa sam mislio da neće biti strašno primiti koji udarac od momaka u bijelim pidžamama.”

“Danu Severnu sam se zahvalio dva puta, a drugi put je bilo nakon UFC 10 eventa, jedinog turnira koji nisam osvojio. Dan mi je došao u sobu pozdraviti se prije nego se uputi na aerodrom, a ja sam toliko prebijen da nisam mogao podići ruku da mu je pružim. Ja sam cijeli bio jedan velika masnica, od guzice do glave. Pogledao sam ga kroz moje otekle oči i rekao mu: ‘Dan, hvala što si me doveo u UFC, ništa od ovoga se ne bi dogodilo bez tebe!'”

“Rekli su mi da mogu birati sliku koju će koristiti za autogram kartice. Rekao sam da želim sliku gdje sam u baru, a Paige VanZant mi sjedi u krilu. To je jedina stvar koju mi nisu dozvolili ovog tjedna, inače se prema ponašaju uistinu sjajno.”

“Vidjeti ženske borbe u UFC-u mi je nevjerojatno ludo. Svijet se podosta promijenio od 1996. godine. Kad sam ja došao, tamo smo bili momci poput mene, Dana ili Tanka, koji su jedan drugog udarali u lice, ali već smo u startu bili dovoljno ružni da bi nam to napravilo neku štetu. Sad imamo djevojke koje izgledaju kao supermodeli i bore se u oktogonu. I te djevojke su pravi borci pravih vještina, to vam moram priznati! Možda si tome trebali krenuti od početka, uostalom koga bi ste radije gledali u speedo hlačicama, mene i Tanka Abbota ili Mieshu Tate i Holly Holm?” 

Za ostatak ovog, inače vrlo emotivno govora Dona Fryea, najbolje da pogledate cijeli video.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI