Pogledajte fantastičnu priču o tome kako je nastao UFC oktogon (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.09.2018 18:31h Autor:

screenshot

UFC je na svom Youtube kanalu objavio sjajan dokumentarni film o nastanku sada već kultnog borilišta, oktogona. Sve to uz sjajnu animaciju, ali i originalne izjave osmorice ljudi zaslužnih za ono što danas znamo kao najveću svjetsku borilačku promociju.

Poznato je kako je ideja o nastanku UFC-a došla od kalifornijskog biznisnema imena Art Davie. Isti je ovdje otkrio kako je putem Playboya saznao za Roriona Graciea i njegovu želju za testiranje vještina s prakticionerima drugih borilačkih vještina. On je kao partnera pronašao Boba Meyrowitza, televizijskog PPV producenta i čovjeka kojeg je također privukla ideja testiranja boraca koji se bave različitim vještina te su na kraju oni kontaktirali Graciea nakon čega je nastao UFC. Ipak, do dana današnjeg ne postoji originalni kreator oktogona, odnosno čak osam osoba si uzima zasluge za to. Ovaj kratki dokumentarni film njihova je priča.

U ovom videu možemo vidjeti Daviea gdje govori o svojoj prvobitnoj ideji da UFC kavez bude ograđen elektriziranom žicom te kako je došlo do suradnje s Johnom Miliusom, scenaristom filmova Apokalipsa danas, Conan, Lov na Crveni oktobar i Crvena zora, koji je imao još luđe ideje. Srećom, iste nisu uvažene. Osim toga, ima tu još nekoliko osoba koje drže sebe zaslužnim za nastanak oktogona, a možete vidjeti i kakve su bile preostale ideje za UFC borilište.

Pogledajte sjajan film uz izjave spomenute osmorice osoba, a prava je istina kako svatko od njih ima dio zasluga u nastajanju oktogona te da je on zapravo njihov zajednički proizvod. No, nema sumnje kako će i dalje svatko od njih sebe smatrati kreatorom borilišta. U svakom slučaju, ovo je izuzetno zabavan film i samo jedan iz serije onih kojima UFC proslavlja 25 godina od prvog eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI